Obavijesti

News

Komentari 18

'Nije vrijeme za slavlje. Treba biti oprezan, ovo još nije kraj'

'Nije vrijeme za slavlje. Treba biti oprezan, ovo još nije kraj'
5

Virus je i dalje oko nas i među nama, imamo 118 aktivnih bolesnika i moramo biti krajnje oprezni kod prijema u bolnicu da se ne dogodi da netko tko možda ni ne zna da ima virus uđe u bolnicu, upozorava Beroš

VIDEO

Nema vremena za slavlje, moramo biti oprezni i dalje, ali brojke koje su se dogodile jučer i danas mogle bi pokazati da epidemija jenjava, ali moramo biti oprezni, najavio je Vili Beroš.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vili Beroš i 24 pitanja 02:46

- Svi govore i o drugom valu, a riječ o novoj bolesti i moramo biti oprezni i nastojati biti korak ispred - komentirao je u Dnevniku N1 televizije i rekao kako ovo nije kraj epidemije. Za to, tvrdi, postoje striktni kriteriji.

- Po broju zaraženih i aktivnih slučajeva smo ok, ali otvaramo se, dolaze turisti pa mislim da bi bilo prerano u ovom trenutku proglasiti kraj epidemije.

Samo jedan novi slučaj zaraze; Ministar Beroš: Virus slabi...
Samo jedan novi slučaj zaraze; Ministar Beroš: Virus slabi...

Zadovoljan odrađenim 

Beroš kaže da je Stožer donosio dobre odluke i da su to pokazali rezultati. Na pitanje oko kritika da se sve otpušta zbog izbora kaže da nema odgovor zašto se epidemija događa u predizborno vrijeme, ali da u ovom trenutku epidemiološka slika dopušta održavanje izbornog procesa, no uvijek postoji opasnost da se ona promijeni.

Odgovorio je na pitanje i što mu je bilo najteže u tri mjeseca.

- Najteže je bilo u početku kada nismo znali kojim će putem epidemija krenuti u Hrvatskoj, postojala je realna šansa da se dogodi Italija, preopterećenost zdravstvenog sustava i velik broj preminulih, to smo na sreću izbjegli i to je bila osobno moja najveća bojazan - potvrdio je i pojasnio rad bolnica:

Hrvatska bez novih slučajeva korone. Beroš: 'Hvala svima!'
Hrvatska bez novih slučajeva korone. Beroš: 'Hvala svima!'

Bolnice još uvijek rade po posebnom načinu

- Virus je i dalje oko nas i među nama, imamo 118 aktivnih bolesnika i moramo biti krajnje oprezni kod prijema u bolnicu da se ne dogodi da netko tko možda ni ne zna da ima virus uđe u bolnicu i nastane mikro žarište.

Spreman je za novi mandat

Oko izbornih lista kaže da je timski igrač i da predsjednik stranke i tijela stranke slažu liste pa se nada da će prepoznati njegov dosadašnji rad. U kojoj će izbornoj listi biti kaže da ne može komentirati jer još o tome nisu razgovarali.

Osobno se nada da će virus otići u povijest, a ako ne ode morat ćemo se naviknuti na novo normalno i suživot s virusom. Vezano za turiste kaže da moraju brzo reagirati ako dođe drugi val pa će određeni kapaciteti i dalje biti na raspolaganju, poglavito duž Jadrana. Ističe da je zdravstveni sustav pokazao i snagu i fleksibilnost. Epidemiološke mjere bile su kakve su morale biti, a isto će učiniti i u drugom valu, ako do njega dođe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.