Obavijesti

News

Komentari 14

Nijemac (52) popio pjenušac s ecstasyjem i umro, ne znaju kako je droga završila u piću

Nijemac (52) popio pjenušac s ecstasyjem i umro, ne znaju kako je droga završila u piću

Istražitelji pokušavaju utvrditi kako, gdje i kada je droga dospjela u bocu s vinom i tko je imao informaciju o tome

Muškarac (52) je umro pošto je u restoranu na jugu Njemačke pio pjenušac u koji je bio umiješan ecstasy, priopćilo je u ponedjeljak državno tužiteljstvo.

Druge osobe koje su bile za istim stolom osjećale su se loše pošto su pile iz iste boce poslužene u subotu navečer u restoranu u Weidenu, u Bavarskoj.

Petorica muškaraca i tri žene u dobi od 33 do 52 godine prevezeni su hitno u bolnicu, gdje je 52-godišnjak umro tijekom noći.

Državni tužitelj Gerd Schaefer rekao je da je toksikološka analiza pokazala da je pjenušac sadržavao "visoku koncentraciju" ecstasyja.

Državno tužiteljstvo u Weidenu vodi istragu za ubojstvo iz nehata, za nanošenje tjelesnih ozljeda i za kršenje zakona o suzbijanju narkotika.

Istražitelji pokušavaju utvrditi kako, gdje i kada je droga dospjela u bocu s vinom i tko je imao informaciju o tome, rekao je Schaefer.

Pošto su pili pjenušac gosti su se grčili i vikali od bolova na tlu restorana, izvijestio je tamošnji radio.

Sedam osoba primljenih u bolnicu nije u životnoj opasnosti.

Časopis Bild piše da je pjenušac bio u trolitrenoj boci iz koje su pili svi za stolom. Neki su odmah nakon prvog gutljaja primijetili "kemijski" i "neobičan" okus vina.