Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

'Nikad nisam prijetio. Posebice ne obitelji, to je najvrjednije...'

U mandatu gospodina Perharića Republika Hrvatska je izgubila preko dvije milijarde kuna i tada sam želio zaštiti hrvatske interese, poduzetnike i tvrtke, kazao je šef HNS-a

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
42 komentara

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak održao je izvanrednu konferenciju za medije kako bi obrazložio napise prema kojima je protiv njega zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužbu zbog prijetnji koje je uputio telefonom 2015. godine, dok je bio ministar gospodarstva, tadašnjem članu Uprave nuklearke Krško Hrvoju Perhariću. 

- Odmah na početku želim adresirati i pojasniti stvari - u pitanju je prijava na temelju lažnog iskaza i to ću i dokazati jer demokratske institucije su temelj demokratskog sustava i bez obzira što prijavu odbacujem institucije poštivam. Nikada nisam prijetio, posebno obitelji, jer je i meni obitelj najveća vrijednost. A sve što želim da izađe iz ovog slučaja je istina - rekao je Vrdoljak. 

TERETE GA ZA PRIJETNJE Vrdoljak o optužnici: 'Prijava se temelji na lažnom iskazu'

- U mandatu gospodina Perharića Republika Hrvatska je izgubila preko dvije milijarde kuna i tada sam želio zaštiti hrvatske interese, poduzetnike i tvrtke - istaknuo je šef HNS-a. 

Dodaje kako je Perharić dao lažni iskaz jer ga je pozvao na odgovornost štiteći hrvatske nacionalne interese. 

- Ne da se ne skrivam, nego s ovom mjesta pozivam sve medije, institucije da do zadnjeg detalja istraže poštiva li se međudržavni ugovor i da utvrde jesam li u pravu kada kažem da se ne poštiva - rekao je Vrdoljak na konferenciji. 

O svemu se u četvrtak oglasio na Facebooku. 

- Kao ministar gospodarstva, štiteći interese Republike Hrvatske, tražio sam odgovornost hrvatskog člana Uprave Krškog Hrvoja Perharića zbog nepoštivanja državnog ugovora na hrvatsku štetu. Prema mojim informacijama, na preporuku slovenskih odvjetnika i slovenskog člana Uprave, predloženo je podizanje lažne kaznene prijave. Prijava se temelji isključivo na lažnom iskazu Hrvoja Perharića s ciljem očuvanja isključivo slovenskog interesa. Zbog ponašanja slovenske strane, uz podršku Hrvoja Perharića, Hrvatska gubi stotine radnih mjesta - poručio je Vrdoljak putem Facebooka. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message