Nikako da nauči: Kršio izolaciju sedam puta, platio 220.000 kn | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Nikako da nauči: Kršio izolaciju sedam puta, platio 220.000 kn

Nikako da nauči: Kršio izolaciju sedam puta, platio 220.000 kn

Neimenovanom muškarcu koji živi u Taichungu u središnjem dijelu Tajvana određena je obvezna kućna karantena nakon povratka s poslovnog puta iz kopnene Kine te ju je prekršio najmanje sedam puta

VIDEO

Tajvanac je zbog sedam kršenja mjera kućne karantene, u koju je stavljen zbog moguće zaraze koronavirusom, 'zaradio' ukupno milijun tajvanskih dolara odnosno oko 220.000 kuna kazne, prenio je CNN.

Neimenovanom muškarcu koji živi u Taichungu u središnjem dijelu Tajvana određena je obvezna kućna karantena nakon povratka s poslovnog puta iz kopnene Kine te ju je prekršio najmanje sedam puta, prenijeli su lokalni mediji.

Prema TTV News sedam je puta napustio zgradu u kojoj živi u samo tri dana kako bi išao u kupovinu, popravio automobil. Sukobio se i s jednim od susjeda koji mu je prigovorio zbog kršenja mjere karantene. Gradske vlasti potvrdile su da je doputovao 21. siječnja na otok, a po tajvanskim propisima morao je biti 14 dana u karanteni.

Gradonačelnik Taichunga Lu Shiow-yen osudio je njegovo ponašanje kao "teški prekršaj" i dodao da mora biti u skladu s tim kažnjen.

Osim novčane kazne koja je najviša dosad izrečena na Tajvanu mora platiti i dnevni trošak karantene od oko 600 kuna.

Tajvan je jedna od najuspješnijih priča u borbi protiv koronavirusa. Otok koji ima samoupravu zatvorio je rano granice, proveo masovno testiranje i praćenje kontakata te strogo provodi mjere karantene.

U prosincu 2020. migrant s Filipina zaradio je kaznu od oko 22.000 kuna zbog povrede karantene u trajanju od osam sekundi na koliko je napustio svoju hotelsku sobu i iskoračio u hodnik što je snimljeno sigurnosnim kamerama.

Na otoku na kojemu živi 23 milijuna ljudi registrirano je samo 889 slučajeva zaraze koronavirusom i sedam umrlih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Vujnovčev plan: Vratiti 1,2 mlrd. eura, prodati tri tvrtke, proširiti biznis u regiju, pa se povući...
BUDUĆNOST FORTENOVE

Vujnovčev plan: Vratiti 1,2 mlrd. eura, prodati tri tvrtke, proširiti biznis u regiju, pa se povući...

Plus+ NOVI EXPRESS Iako je Vujnovac u brojnim biznisima, dosad nije pod sobom imao koncern s 45.000 zaposlenih. Sada mu slijede novi koraci gdje ga čekaju i brojne prepreke
Rebro opet bez klime: 'Sinu su jedva uspjeli staviti braunilu koliko su mu se znojile ruke'
OČAJNI PACIJENTI I OSOBLJE

Rebro opet bez klime: 'Sinu su jedva uspjeli staviti braunilu koliko su mu se znojile ruke'

Ne rade klime. Gore je pakao. Imamo ventilator koji kad god mogu nosimo sa sobom, ali tako je svake godine. Nama koji radimo na vrhu zgrade je najgore. U produžetku RTG-a si kao u slijepom crijevu, bez zraka, na 800 stupnjeva - ispričale su nam medicinske sestre.