Obavijesti

News

Komentari 131

'Nikako ne možemo prihvatiti da se žene i djeca truju plinom'

'Nikako ne možemo prihvatiti da se žene i djeca truju plinom'
1

Upotreba kemijskog oružja predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti SAD-a i Izraelu i Jordanu, rekao je Obama koji je spomenuo i mogućnost 'ograničene' akcije

VIDEO

Predsjednik SAD-a Barack Obama izjavio je kako još nije donesena odluka kako će SAD reagirati na korištenje kemijskog oružja u Siriji te da se nastavljaju razgovori s Kongresom, javlja CNBC.

- Upotreba kemijskog oružja predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti SAD-a i našim saveznicima Izraelu i Jordanu, rekao je Obama koji je spomenuo i mogućnost 'ograničene' akcije SAD-a u Siriji.

- Svijet ne može prihvatiti da se žene i djeca truju plinom rekao je Obama i pozvao svijet da ne stoji paralizirano pred situacijom u Siriji, rekao je Obama i osudio nemoć Vijeća sigurnosti UN-a u kojem Rusija blokira svaku inicijativu.

Kerry: Ne možemo popuštati diktatorima

Njegove se izjave nadovezuju na one državnog tajnika SAD-a Johna Kerryja koji je održao izvanrednu konferenciju za novinare u povodu situacije u Siriji. Nakon pola sata zakašnjenja, Kerry je izjavio kako je Obama danima razgovarao s liderima svjetskih sila i članovima kongresa i odborima za nacionalnu sigurnost.

Svjesni smo kako je SAD umoran od rata, vjerujte i ja sam, ali to ne smije biti isprika da popuštamo diktatorima. U slučaju da do intervencije dođe, ona će biti limitirana i neće biti nalik na onu u Iraku ili Afganistanu

- Kao osoba koja je provela tri desetljeća u Kongresu, uvjeravam vas da je to pravi put prije donošenja odluke o eventualnoj intervenciji. Naša je dužnost prije toga ispitati što o uporabi sile misli javnost - rekao je Kerry.

Državni tajnik izjavio je da će nalazi istraživanja samo djelomično biti dostupni javnosti iz sigurnosnih razloga i zaključio kako o nekim stvarima koje zna ne može govoriti javno.

- Znamo da Assadov režim ima najveći pogon kemijskog oružja na Bliskom istoku i da ga je već koristio nekoliko puta ove godine, što su potvrdili visoko pozicionirani izvori, rekao je Kerry i dodao kako je u posljednjem napadu ubijeno 1429 ljudi, među kojima je najmanje 426 djece - kazao je Kerry.

Istaknuo je i kako nalazi UN-a neće pokazati tko je odgovoran za napade nego samo je li do njih zaista došlo.

- Nastavit ćemo razgovore s Kongresom i narodom SAD-a. Svjesni smo kako je SAD umoran od rata, vjerujte i ja sam, ali to ne smije biti isprika da popuštamo diktatorima. U slučaju da do intervencije dođe, ona će biti limitirana i neće biti nalik na onu u Iraku ili Afganistanu. Svjesni smo da se rješenje mora postići za pregovaračkim stolom, izjavio je Kerry.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao