Obavijesti

News

Komentari 49

Nikici Valentiću operirali srce: 'Treba cijeniti svaki dan života'

Nikici Valentiću operirali srce: 'Treba cijeniti svaki dan života'
1

Ratnom predsjedniku Vlade život su spasili stručnjaci zagrebačkog Rebra. Operirali su ga osam i pol sati. Oporavlja se u Krapinskim Toplicama, lakši za 12 kilograma

VIDEO

Danas su mi dali mobitel i ovo je prvi put od operacije da razgovaram. Ne mogu reći da sam dobro, no bit ću, samo treba malo vremena, rekao je u ponedjeljak Nikica Valentić za 24sata iznenađen pozivom.

Trenutno se nalazi u Krapinskim Toplicama gdje se oporavlja od operacije srčanih zalisaka kojoj je bio podvrgnut prije mjesec dana.

- Na operacijskom stolu proveo sam osam i pol sati. Mogu vam reći da nije nimalo ugodno biti uspavan jer to poslije djeluje na čovjeka poput neke droge. Sretan sam što je sve prošlo, ali sada je važno da se posvetim oporavku - dodao je Valentić.

U bolnici je završio sa simptomima gušenja, odnosno, nedostatka zraka, nije mogao podnositi napor i tijelo mu je oticalo. Odmah je kvalitetno zbrinut, a operirao ga je kardiokirurški tim pod vodstvom predstojnika Klinike za kardiokirurgiju prof. dr. Bojana Biočine.

Izgubio 12 kilograma

Operacija kojoj je bio podvrgnut u prosjeku traje od tri do pet sati. Koliko ga je bolest iscrpila, najbolje govori rapidno mršavljenje.

Nakon svega mogu vam reći da čovjek uistinu treba cijeniti svaki dan života, rekao je Valentić

- Izgubio sam 12 kilograma. Nakon svega mogu vam reći da čovjek uistinu treba cijeniti svaki dan života - dodao je. Nikada mu, kaže, nije padalo na pamet da se kraj naših liječnika daje u ruke inozemnim stručnjacima.

- Uvijek sam govorio da imamo izvrsne liječnike, a sada sam se i osobno uvjerio. Vrhunski su odradili posao, kao da sam bio u najboljoj svjetskoj klinici - rekao je Valentić.

Stres je očito ostavio traga

Bivši premijer nakon politike bacio se u privatni biznis. Njegova tvrtka Niva inženjering odlično je poslovala do gospodarske krize. Tada počinju za njega veliki problemi. Borio se da ne ostane bez svega što je stvarao 40 godina. Stres je očito ostavio traga na njegovo zdravlje. Uspio se othrvati bolesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke