Obavijesti

News

Komentari 2

Nikola Gruevski je pobjegao u diplomatskom autu Mađarske

Nikola Gruevski je pobjegao u diplomatskom autu Mađarske
1

Gruevski koji je premijersku dužnost obnašao od 2006. do 2016., putovao je "automobilom madžarskog veleposlanstva u Tirani s registarskim oznakama CD 1013A", dodaje policija

VIDEO

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski koji je pobjegao iz svoje zemlje kako ne bi dospio u zatvor, koristio se madžarskim diplomatskim automobilom, priopćila je u četvrtak policija Albanije, zemlje kroz koju je prošao.

Nikola "Gruevski je napustio albanski teritorij 11. studenog 2018. oko 19.11 sati na graničnom prijelazu Hani i Hotit, gdje je ušao u Crnu Goru", navodi se u priopćenju glasnogovornika albanske policije poslanom medijima u Tirani.

Gruevski koji je premijersku dužnost obnašao od 2006. do 2016., putovao je "automobilom madžarskog veleposlanstva u Tirani s registarskim oznakama CD 1013A", dodaje policija.

Gruevski kojeg makedonsko pravosuđe traži radi izdržavanja zatvorske kazne zbog zlouporabe vlasti, pobjegao je u Madžarsku, članicu Europske unije, gdje je zatražio azil.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Madžarski premijer Viktor Orban se dosad pokazao kao saveznik Nikole Gruevskog. G. 2017. mu je pružio potporu u kampanji za općinske izbore u Makedoniji.

Zajednička im je i neprijateljska retorika prema američkom milijarderu madžarskog podrijetla Georgeu Sorosu zbog njegova pomaganja imigracije.

Madžarska vlada je rekla da će taj zahtjev za azil proučiti "isključivo s pravnog gledišta".

Glasnogovornik Orbanove stranke Fidesza je u srijedu ocijenio da je Gruevski "progonjen i ugrožen od lijeve vlade koja očito uživa potporu Georgea Sorosa".

Makedonski socijaldemokratski premijer Zoran Zaev pozvao je u srijedu Madžarsku da ne pruži "utočište kriminalcima" i da "poštuje međunarodnu praksu" uskraćujući azil osobi koja je osuđena u pravnoj državi i za kojom je raspisana međunarodna tjeralica.

"Makedonija je strateški partner i važan saveznik Madžarske", ističe madžarska vlada u svom priopćenju.

Bivši predsjednik stranke VMRO-DPMNE (desnica) Nikola Gruevski osuđen je u listopadu na žalbenom sudu zbog toga što se u privatne svrhe koristio mercedesom vrijednim 600.000 eura plaćenim javnim novcem.

Gruevski, protiv kojeg se vodi još pet sudskih postupaka, drži da je sudski progon kojemu je izložen politički motiviran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag