Obavijesti

News

Komentari 27

"Nisam kriv. Nisam u Petrinji ubio Paulu i Stjepana Cindrića"

"Nisam kriv. Nisam u Petrinji ubio Paulu i Stjepana Cindrića"
5

Bivši pripadnik srpskih paravojnih postrojbi Slobodan Mutić godinama je živio u SAD-u. Izručili su ga lani nakon što je odslužio dvije godine zatvora zbog laganja. Na sudu je odbacio optužbe za ratne zločine

VIDEO

Nisam kriv, ustvrdio je drugooptuženi Slobodan Mutić, bivši pripadnik paravojnih srpskih postrojbi, na Županijskom sudu u Zagrebu. Njega i Dragana Perenčevića, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu, terete  za ubojstvo bračnog para Cindrić u Petrinji početkom 1992. a Perenčevića optužnica tereti i za ubojstvo tročlane obitelji Križević u Petrinji u noći na 23. rujna 1991. godine.

Zamjenica sisačke županijske državne odvjetnice Sanja Jagušt u uvodnom govoru je kazala kako će tužiteljstvo na temelju prikupljenih materijalnih dokaza, dokumentacije i iskaza svjedoka dokazati kako su optuženi počinili kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

- Materijalni dokazi iz spisa ukazuju da moj branjenik nije počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, već netko drugi. Pažljivom analizom dokaza i ispitivanjem predloženih svjedoka putem videolinka bez problema ćemo dokazati da moj branjenik uopće nije bio na mjestu događaja za koje je optužen. Optužnica u odnosu na Mutića temelji se na javnom pogovoru budući da, prema navodima optužnice, nema neposrednih svjedoka koji bi vidjeli događaj - kazao je Mutićev branitelj Danko Kovač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokucali im na vrata, odvezli ih u Jošavicu i tamo likvidirali

Mutića i Perenčevića tereti se da su 6. siječnja 1992. u Petrinji, u večernjim satima, pokucali na vrata bračnog para Stjepana i Paule Cindrić, uglednih stomatologa, koje su odvezli u Jošavicu i ondje ih ubili hicima iz vatrenog oružja.

Perenčević je optužen i da je u noći na 23. prosinca 1991. u Petrinji, tijekom oružanog sukoba između paravojnih postrojbi tzv. Republike Srpske Krajine e i regularnih oružanih snaga RH, kao pripadnik milicije RSK ušao u kuću obitelji Križević gdje je iz neposredne blizine iz vatrenog oružja pucao u bračni par Ivana i Anu Križević te njihovog sina Damira. Pritom im je zadao prostrjelne rane od kojih su na mjestu preminuli.

Mutić je, podsjećamo, godinama živio u SAD-u dok ga Amerikanci lani nisu izručili. Prilikom ulaska u SAD 1999. zatražio  je izbjeglički status.

U.S. Attorney

U imigracijskim dokumentima lagao je da nikada nije bio optužen niti u zatvoru zbog kršenja zakona.

No nekoliko godina kasnije, nakon što je zatražio dozvolu trajnog boravka, američko ministarstvo za domovinsku sigurnost otkrilo je da je Hrvatska za njim izdala tjeralicu. Zbog laganja emigrantskom uredu Mutić je 2016. osuđen na dvije godine zatvora te je nakon izdržavanja kazne i podizanja optužnice početkom 2018. izručen Hrvatskoj.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag