Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Nisam predložio smjenu Biljane Gaća iz SDP-a, ne da mi statut

Biljana Gaća je članica Glavnog odbora stranke i postupak za eventualne sankcije ili isključivanje može pokrenuti jedino više tijelo stranke, rekao je Željko Sabo

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1 komentara

Predsjednik vukovarsko-srijemskog i vukovarskog SDP-a Željko Sabo demantirao je u srijedu u izjavi za Hinu navode pojedinih medija kako je pokrenuo proces izbacivanja iz stranke članice Glavnog odbora i predsjednice Foruma mladih SDP-a, inače Vukovarke Biljane Gaća, te rekao da to ne dopušta statut stranke i da ga on nema namjeru kršiti.

- Statut SDP-a je jasan i kaže da - ukoliko je neka osoba član ili članica višeg stranačkog tijela - ne može biti rasprave o njezinom isključenju iz stranke na razini nižih stranačkih organizacija. Biljana Gaća je članica Glavnog odbora stranke i postupak za eventualne sankcije ili isključivanje može pokrenuti jedino više tijelo stranke - rekao je Željko Sabo.

Biljana Gaća rekla je kako je načula da je prije nekoliko dana, navodno, na Gradskom odboru SDP-a Vukovar pokrenut postupak za izbacivanje iz SDP-a nje, ali i stranačkog kolege Darka Buljana.

Sukob u vukovarskom SDP-u

- Sve je ovo neslužbeno što je do mene došlo i ne mogu ništa komentirati. Tek kada nešto napismeno dođe do mene, tek tada ću moći reći nešto određenije i naravno da ću tada reagirati jer to jednostavno ne mogu dopustiti - rekla je Gaća koja je u sukob sa Željkom Sabom došla odmah po njegovom povratku u politiku i preuzimanju čelne pozicije u vukovarskom SDP-u, nakon što je ovaj SDP-ovac i bivši gradonačelnik Vukovar odslužio zatvorsku kaznu zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice HDZ-a Marije Budimir.

Uz Biljanu Gaća, od novog vodstva vukovarskog SDP-a, udaljio se niz vukovarskih SDP-ovaca koji i danas nemaju kontakta sa matičnom gradskom organizacijom.

U međuvremenu, Željko Sabo izabran je i za predsjednika vukovarsko-srijemskog SDP-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message