Obavijesti

News

Komentari 345

‘Nisam se vratio po tablicu nego da vidim što joj je bilo’

‘Nisam se vratio po tablicu nego da vidim što joj je bilo’
4

Dino Pleša (24) je na sudu ispričao kako je kobne večeri vozio lijevom trakom te da je u jednom trenutku vidio tri cure kako pretrčavaju cestu. Na optuženičkoj klupi bili su i dva prijatelja...

VIDEO

Stvarno mi je žao što je ona poginula. Ja nisam htio da se to desi. Ispričavam se obitelji i svima, ja ću morati živjeti s krivnjom cijeli život, plačući je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu govorio Dino Pleša (24). 

Optužen je da je 30. rujna 2015. godine na Branimirovoj cesti u Zagrebu usmrtio 14-godišnju Lauru Vidaković, koja je pretrčavala cestu, a potom se vratio po registarsku tablicu kako bi to prikrio. Osim njega, optužena su i dvojica njegovih prijatelja Denis Levicki (24) i Damir Egredija (21), koji su bili s njim u vozilu jer nakon nesreće nisu policiji prijavili kazneno djelo već su sjeli na vlak i otišli kući u Dugo Selo.

Pleša je na sudu ispričao kako je kobne večeri vozio lijevom trakom te da je u jednom trenutku vidio tri cure kako pretrčavaju cestu.

- Vidio sam da je jedna stala na sredini ceste i mislio sam da se zaustavila kako bi me propustila. Dodao sam gas misleći da ću je stići. Kad je ona krenula pretrčati, vidio sam da neću stići izbjeći udarac. Puklo je staklo, a ja sam nastavio voziti. Stao sam u prvoj ulici desno i vratio se vidjeti šta je bilo. Kad sam vidio tijelo, uzeo sam tablicu i počeo trčati - jedva je od plača izgovorio Pleša. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pojašnjavao je da nije pokušavao pobjeći niti se skrivati tvrdeći da je sam otrčao do policije koja je već bila tamo. Te večeri, kazao je u prvom iskazu u istrazi, popio je tri pića, a vještak toksikolog je utvrdio da je u trenutku nesreće imao 0,95 promila alkohola u organizmu.

Osim što je Pleša bio pripit, prometni vještak inženjer Srećko Hlišć izračunao je da je na Lauru naletio brzinom od oko 90 km/h, iako je ograničenje na tom dijelu ceste tek 60 km/h. Vještak smatra i da je vozio ispod 78 km/h jer bi, u tom slučaju, Laura uspjela pretrčati cestu. 

Žaljenje i kajanje zbog nesreće izrazio je i njegov prijatelj Denis Levicki koji je rekao da su na njegove postupke utjecale tri stvari.

- Taj dan išao sam psihijatru zbog depresije zbog nekih privatnih problema. Osim toga bio sam pod utjecajem alkohola, a nakon događaja i pod šokom - tvrdio je na sudu Levicki. Dodao je da ništa nije pokušavao prikriti ni sakriti, da je u vozilu bio samo putnik te da je, kad su se vratili na mjesto nesreće, tamo već bila Hitna i policija koja je uhitila Plešu.

- Nije mi jasno kome ja to onda nisam prijavio kazneno djelo, kad je ono već bilo prijavljeno i policija je već bila tamo i znala tko je vozač - tvrdio je Levicki. Poricao je i da ga je, zajedno s Egredijom, snimila nadzorna kamera benzinske postaje kako se vraćaju, gledaju tijelo, a potom odlaze.

- Sa snimke je vidljivo da tada Hitna i policija još nisu bili na mjestu događaja, a kad smo se mi vratili, svi su već bili tamo - ustrajao je Levicki.

Egredija, koji je u istrazi ispričao da im je Pleša, nakon što je napokon stao, rekao: "Gubimo se odade" te da, kad se s Denisom vratio na mjesto događaja, tamo još nije bilo Hitne ni policije, u utorak je to porekao.

- Kad smo se vratili na mjesto nesreće, tamo su već bili Hitna i policija - tvrdio je na sudu. Dodao je da se ne sjeća svih detalja nesreće te da je puno toga saznao na sudu. I on je ponovio da nitko nije imao namjeru bježati policiji niti bilo što skrivati te da je on osobno sljedećeg dana otišao na policiju kako bi se prijavio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 345
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor