Obavijesti

News

Komentari 253

''Nisam uzeo mito, u zatvoru sam bio zbog Ježićeve laži''

''Nisam uzeo mito, u zatvoru sam bio zbog Ježićeve laži''
1

Pred arbitražom sam želio reći sve što sam rekao i u Hrvatskoj, da nisam primio nikakvih 5 milijuna mita. Govorio sam o svemu što znam, kao i o ulozi Mladena Bajića u mom političkom progonu, rekao je

VIDEO

Bivši premijer Ivo Sanader u razgovoru za Dnevnik Nove TV govorio je svojem pozivu za svjedočenje u arbitraži u slučaju Ina-MOL te komentirao izjavu potpredsjednika Bože Petrova koji je rekao kako najave o promjenama u Vladi imaju veze s Inom. 

- On ima neke svoje informacije koje ja nemam, nisam duže vrijeme u politici - rekao je Sanader. 

Na pitanje je li ikada bio svjedok MOL-a kazao je da nije već da je svjedočio na poziv predsjednika arbitraže. Kazao je kako je poziv prvi put došao kada je bio u zatvoru te se na njega nije mogao odazvati. Rekao je da mu svjedočenje u arbitraži ne može pomoći u procesu pred hrvatskim sudom jer je to odvojen proces. 

- To je posebna procedura, nema nikakve veze s našim u Zagrebu. Zbog laži Roberta Ježića sam prosjedio četiri godine u zatvoru. Pred arbitražom sam želio reći sve što sam rekao i u Hrvatskoj, da ne postoji mito, nisam primio nikakvih 5 milijuna mita. Govorio sam o svemu što znam, kao i o ulozi Mladena Bajića u mom političkom progonu. Bajić je bio pod vodstvom bivše premijerke Kosor koja me htjela eliminirati kao povratnika u politiku - tvrdi Sanader. 

Naglasio je da je siguran u svoju pobjedu pred hrvatskim sudom. Ponovio je kako je razlog njegovog odlaska 2009. bila blokada Slovenije. 

Komentirao je i aktualnu političku situaciju te rekao kako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović svoj posao obavlja izvrsno, a potpredsjednik Vlade  Karamarko ima važne poslove u Vladi. Dodao je kako nije s njima u kontaktu  te rekao kako je politika završeno poglavlje. 

'Hrvatska očekuje da Sanader u ime domoljublja kaže da je kriminalac'

Nakon povratka iz Londona, Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović gostujući u RTL-u Danas otkrio je da je Sanader bio svjedok suda te da ne daje Hrvatskoj velike šanse u ovom postupku. 

Kaže da je Sanader pozvan na inicijativu arbitražnog vijeća, konkretnije na poziv predsjednik arbitražnog suda. Isto kao i Petrović.

- Valjda se očekuje da on u ime domoljublja kaže da je uzeo mito, da je kriminalac. Cijela priča je počela time da je država Hrvatska podnijela tužbu arbitražnom sudu gdje je glavni dokaz bila nepravomoćna presuda gospodinu Sanaderu za primanje mita. Kako znate, ta je presuda pala. Sada se očekuje da Sanader popravi poziciju Hrvatske i kaže da je on kriv - rekao je Prodanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao