Obavijesti

News

Komentari 13

'Ništa nisam dao besplatno, pa tako ni udruzi U ime obitelji!'

'Ništa nisam dao besplatno, pa tako ni udruzi U ime obitelji!'
1

Gradonačelnik je to odgovorio na pitanje SDP-ovog zastupnika Mateja Mišića mogu li i druge građanske inicijative dobiti štandove besplatno od Grada Zagreba za prikupljanje potpisa za referendum

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u četvrtak na aktualnom satu Gradske skupštine da nikome ništa nije dao besplatno, pa tako niti udruzi U ime obitelji.

Gradonačelnik je to odgovorio na pitanje SDP-ovog zastupnika Mateja Mišića mogu li i druge građanske inicijative dobiti štandove besplatno od Grada Zagreba za prikupljanje potpisa za referendum ili je to ograničeno na udruge koje su samo njemu bliske, čime je aludirao na udrugu U ime obitelji.

 - Nikome ništa nisam dao besplatno. Sukladno mojim ovlastima, statutu, poslovniku i pozitivnim zakonskim propisima imam svoje ovlasti i njima se koristim. Nikome ništa nisam dao besplatno pa niti udruzi U ime obitelji. Rezultat te moje podrške je da imamo preferencijalni glas u Saboru - kazao je Bandić.

SDP-ovom zastupniku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini je poručio kako su različiti po tome što bi on (Mišić) davao nekima, a gradonačelnik daje svima.

 - Ja svima dam. Moja širina i krila koji nadsvođuju ideološke rovove su rezultat mojih šest mandata. ... Vi sigurno ne bi dali Željki Markić, možda bi dali Savezu antifašističkih boraca. Vidite, ja sam u tom rasponu širok. Pod istim uvjetima, statutom, poslovniku i ovlastima koje imam - rekao je Bandić u odgovoru SDP-ovom Mišiću.

SDP-ova zastupnica Vesna Nađ upitala je gradonačelnika kada će se ispričati ženama zbog seksističke i uvredljive izjave "da svima daje i da bi zbog toga bio najbolje žensko", a koja, protumačila je, sugerira da su sve žene promiskuitetne.

 - Ja živim sebedarje i altruizam čitav svoj život. Ako se u tome netko prepoznao - prepoznao se, ako nije kao vi, ja vam nisam kriv - odgovorio  joj je gradonačelnik.

Zastupnik stranke Naprijed Hrvatska Renato Petek na gradskom aktualnom satu upitao je kada će se urediti terminal na okretištu Remiza, na što je Bandić najavio da okretište na Remizi i Črnomercu idu u prioritet iduće godine za uređenje.

HSLS-ovog zastupnika Darka Klasića zanimalo je kada će se urediti Trg dr. Franje Tuđmana s obzirom da postoji niz projekata, nacrta i studija koji su građane koštali više od 1,5 milijuna kuna.

Bandić je naglasio kako je prioritet spomenik dr. Franji Tuđmanu te da nisu odustali od uređenja trga.

Gradonačelnik je također rekao da bi trebali iz europskih fondova za uređenje rotora na Remetincu dobiti 85 posto ili 200 milijuna kuna.

Maras: SDP protiv toga da Bandić sklapa ugovor s tvrtkom za održavanje javne rasvjete

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u četvrtak je uoči sjednice Gradske skupštine poručio kako je za SDP-ove zastupnike neprihvatljivo da gradonačelnik Milan Bandić ubuduće sklapa ugovor s tvrtkom za održavanje javne rasvjete, kao i da se Zagrebački holding zaduži za još 125 milijuna kuna.

Maras je konferenciji za novinare ispred Starogradske vijećnice podsjetio da su se o održavanju javne rasvjete gradonačelnik Milan Bandić i HDZ sporili godinu dana, da bi sada bio postignut "deal" između premijera Andreja Plenkovića i Bandića. 

- Ovo je čista trgovina između Plenkovića i Bandića, koji ga je očito ucijenio s podrškom u Hrvatskom saboru, pa je izmijenjen Zakon o komunalnoj djelatnosti tako da će u ruke gradonačelnika prijeći nadležnost da sklopi ugovor na četiri godine vrijedan preko stotinu milijuna kuna, a pritom uopće neće odgovarati Gradskoj skupštini, što je do sada bio slučaj - izjavio je Maras.   

To je još jedan primjer kako se netransparentno vodi Zagreb, a s druge strane postižu "dealovi" u vladajućoj koaliciji. "Bandić očito postaje omiljeni saveznik Plenkovića, njegov vjerni drug, koji za njega odrađuje poslove koji se ne vide javno, te uporno i čvrsto drži vladajuću većinu", kaže Maras.

SDP-ovci se s time ne slažu i bit će vrlo jasni oko toga na sjednici Gradske skupštine, najavio je Maras dodajući kako žele upozoriti da taj sustav omogućuje gradonačelniku autonomno biranje tvrtke koja nije bila po volji Gradskoj skupštini. Podsjetio je na dogovor Bandića i vladajuće većine s prošle sjednice da se cijena održavanja smanji, a sada se od toga odustaje i nastavlja po staroj cijeni, što znači preko stotinu milijuna kuna u četiri godine. 

Maras se također usprotivio novom zaduženju Zagrebačkog holdinga u iznosu od 125 milijuna kuna istaknuvši kako zaduživanje Holdinga "ide u nedogled".

Slušali smo Bandićeve priče da će se kante za otpad kupovati iz europskih fondova, a sada se namjerava podići kredit od 125 milijuna kuna za infrastrukturu, od čega će se dio potrošiti i na kante, kaže Maras.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a uvjeren je da to zaduženje uopće neće biti potrošeno tako kako je planirano, nego se troši i zadužuje za tekuće financiranje Zagrebačkog holdinga, što je nedopustivo.

- Svake godine imamo takva zaduženja Holdinga, a na kraju vrlo malo novca odlazi za potrebe Zagrepčana, odnosno u infrastrukturne objekte u koje bi trebao otići. Takva zaduženja trebaju prestati i treba se početi odgovorno ponašati s novcem Holdinga i Zagrepčana - rekao je Maras.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori