Obavijesti

News

Komentari 67

Šuker: Zakoni su bili smokvin list da bi se pričalo o Ustavu

Šuker: Zakoni su bili smokvin list da bi se pričalo o Ustavu
6

HDZ-ovci su prigovorili da se sjednica Sabora mogla izbjeći jer se ionako ne raspravlja o ustavnim promjenama koje su i bile povod da se sazove sjednica

VIDEO

Hrvatski sabor najavio je za danas izvanrednu sjednicu. Trebalo se raspravljati o ustavnim promjenama, ali je HDSSB povukao svoju potporu. Traže da se odlučivanje odgodi za siječanj. Bez njih, vladajući nemaju 101 ruku za promjenu Ustava. 

Trebalo se raspravljati i o uskrati isplate pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama. Tim je prijedlogom Vlada predvidjela uskratu božićnica i regresa za javne službenike u 2014. godini. I od toga su odustali.

HDZ je zamjerio jer se uopće održava izvanredna sjednica kada na dnevnom redu nema ustavnih promjena, a one su i bile razlog sazivanja sjednice. Ivan Šuker je prigovorio što je na dnevnom redu ostao samo paket financijskih zakona po hitnom postupku. 

- To je bio samo smokvin list da bi se raspravljalo o promjenama Ustava, o kojima, u konačnici, nećemo raspravljati. Ovi zakoni su se mogli donijeti u redovitom postupku i na redovitoj sjednici - rekao je Šuker. HDZ-ovci su zatražili stanku, a Davorin Mlakar je vladajućima objasnio da su mogli izbjeći ovu sjednicu da su im dali pravo da govore prošli petak. Dodao je kako je preostali paket financijskih zakona Vlada mogla riješiti uredbom što zakoni dopuštaju u vrijeme dok Hrvatski sabor ne zasjeda.

Predsjednik Sabora Josip Leko odgovorio mu je da se prijedlog vladajuće većine temeljio na prepisivanju onog što je HDZ radio dok je vladao državom. 

- Jedino smo za razliku od vas precizno naveli točke dnevnog reda. Tako da mogu reći da je standard koji postoji u Hrvatskom saboru održan i poboljšan - rekao je Leko, a Mlakar mu je odgovorio da se oni stalno pozivaju na to da su druga i drugačija vlast, a ne znaju niti prepisati ono što su druge vlasti pisale.

- Drugi put stvarno prepišite od HDZ-a, sigurno će biti bolje od vašega - poručio mu je Mlakar.

Sjednicu možete pratiti ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...