Obavijesti

News

Komentari 127

"Nisu nas pustili u avion jer je naša kći bila 8. beba na letu"

"Nisu nas pustili u avion jer je naša kći bila 8. beba na letu"
1

Osječka obitelj nije se mogla ukrcati u zrakoplov Croatia Airlinesa koji je iz Osijeka letio za Split zbog njihove 11-mjesečne kćeri. Problem je bio u bebi koja je bila 'osmi putnik'

VIDEO

Osječka obitelj nije se mogla ukrcati u zrakoplov Croatia Airlinesa koji je iz Osijeka letio za Split zbog njihove 11-mjesečne kćeri. Iako su imali kupljene karte, problem je bio u bebi koja je bila 'osmi putnik' na letu, a prema pravilima agencije u avionu je dopušteno do sedmero male djece, javlja Glas Slavonije.

- Ne mogu opisati koja je atmosfera bila u avionu, svi su bili ogorčeni zbog kašnjenja, a bebe i starija djeca su plakala, no pilot jednostavno nije želio poletjeti dok mi ne iziđemo iz aviona. Navodno, nije bilo dovoljno sigurnosnih pojaseva za bebe, odnosno u avionu je s našom bilo osam beba, a sedam pojaseva pa je pilot inzistirao da iziđemo - ispričala je za Glas Slavonije majka 11-mjesečne djevojčice.

Dodaje kako je propust, očito, napravljen još pri kupnji karte, kada ih djelatnica koja im je prodala kartu nije upozorila na limitiran broj djece u avionu.

Iz Croatia Airlinesa su kazali da su upoznati sa slučajem te su se još jednom ispričali obitelji koja nije mogla otputovati na svoj godišnji odmor.

Objasnili su kako se zbog sigurnosnog limita u zrakoplove Croatia Airlinesa Dash8-Q400 ne smije se ukrcati više od sedmero djece do dvije godine starosti, jer su zrakoplovi opremljeni sa sedam sigurnosnih kompleta za slučaj opasnosti.

Nadalje, dodaju da je do propusta došlo zbog sistemske greške u rezervacijskom sustavu. Naime, sustav je podešen tako da ne dopusti rezervaciju osmog djeteta, ali u ovom slučaju sustav je to ipak dopustio. Iz Croatia Airlinesa ističu da istražuju uzrok, kako se slične situacije više ne bi ponovile.

"Kako su svi putnici imali uredno izdane karte, problem je primijećen tek u zrakoplovu. Nakon što ni jedna obitelj s bebom nije dobrovoljno odustala od leta, obitelj koja se zadnja registrirala za let, nije mogla biti ukrcana. Obitelji smo ponudili zemaljski prijevoz do Zagreba na trošak kompanije te promjenu karata za let po izboru iz Zagreba za Split. Također dali smo im kontakt kompanijske službe za odnose s korisnicima, kako bi ostvarili pravo na naknadu zbog uskraćenog prijevoza, koja će im biti isplaćena. Kompanija žali zbog propusta i učinit ćemo sve da se takvi propusti više ne ponove", zaključuju iz Croatia Airlinesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.