Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
137 komentara

'Nitko' je opet najpopularniji, a pad SDP-a i dalje se nastavlja

Što se tiče političara, drugi mjesec zaredom 'Nitko' je i dalje najpozitivniji sa 21,3 posto, a SDP je prema CRO Demoskopu u prosincu pao na 17 posto. Prvi HDZ drži se na 28,1

Zagreb: Bernardić održao konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
137 komentara

Da su danas parlamentarni izbori, HDZ bi bio relativni pobjednik jer je prema novom CRO Demoskop istraživanju ostao na približno istoj razini kao prije mjesec dana. Osvojili bi 28,1 posto, što je ipak manje u odnosu na prošlu godinu kad su imali 30,8 posto. 

Njihov glavni rival SDP nastavalja sa svojim padom, pa su u prosincu na 17 posto podrške među biračima, dok su lani imali 22,3 posto. Na trećem mjestu je Živi zid (12,4 posto), dok je Most na 7,3 posto, prenosi N1.

Inače, jedino je Živi zid u odnosu na isto razdoblje prošle godine ostvario rast i to od 1,4 posto. 

Za vodećom četvorkom slijedi HSS sa 3,1 posto te Stranka BM 365 i Neovisni za Hrvatsku koji imaju po 2,7 posto. 

Što se tiče političara, drugi mjesec zaredom 'Nitko' je i dalje najpozitivniji sa 21,3 posto, a slijedi ga predsjednica Grabar Kitarović sa 19,6 posto pozitivnog doživljaja. Na trećem mjestu je Andrej Plenković sa 11,4 posto. Iako ga nema u aktivnoj politici, nagađanja o tome podigla su popularnost Zorana Milanovića na 5,2 posto. 

Među političkim negativcima vodeći je premijer Plenković sa 24,4 posto, a za razliku od pozitivnog doživljaja političara, ovdje je Davor Bernardić pozicioniran na visokom drugom mjestu sa 11,8 posto. 

Da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru smatra 68,9 posto građna, a smjer kretanja podržava 21,9 posto Hrvata. Predsjednici su građani dali ocjenu 3,14, a Vladi 1,90.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message