Obavijesti

News

Komentari 306

Nitko neće odgovarati za smrt dva labradora? Trunu u šumi

Nitko neće odgovarati za smrt dva labradora? Trunu u šumi
11

Vlasnici su i putem Facebooka zamolili za pomoć u otkrivanju počinitelja koji su usmrtili njihove pse i ostavili da trunu u šumi. Oni tvrde da policija ne želi pomoći

VIDEO

U selu Jugovo Polje, nedaleko Virovitice, prije sedam dana su odlutala dva labradora iz dvorišta obitelji Salaj i Gojmerac. Vlasnici su krenuli u potragu, te su ih bezuspješno tražili gotovo četiri dana. 

Raspitivali su se kod mještana obližnjeg sela Naudovac, u nadi da će im netko dati kakav trag. I mještani su im taj četvrti dan i pomogli, rekli su im da su vidjeli dva psa, a saznali su čak da je i jedan od lokalnih lovaca hvali 'plijenom' po selu, te pokazuje fotografije na mobitelu, na kojima su dva ubijena psa. Nastavili su potragu i po obližnjim šumarcima, poljima i livadama, te su konačno, šesti dan potrage, pse i pronašli nedaleko šumskog puta, ubijene i okrutno bačene u šipražje. 

Prema vidljivim tragovima koji su ostali, počinitelj je pse prvo izbacio iz vozila te ih potom odvukao 100-njak metara u šumu, i nabacao granje na njih. Vlasnici su pse pronašli, dok su šetajući šumom i dozivajući Bena i Lindu, osjetili nesnosan smrad sumnjajući na kakvu strvinu, te su prišli bliže i ugledali svoje ljubimce. Psi su već u raspadajućem stanju. 

Ogorčene vlasnice se pitaju kako samo izgleda čovjek koji može ubiti dva labradora iz čiste zabave, bio on lovac, krivolovac ili netko treći? Ono što ih osobito čini nesretnim je činjenica, da niti jedna institucija ne želi pomoći i krenuti u potragu za počiniteljem. Vlasnice kažu da su u lokalnoj veterinarskoj stanici dobili informaciju da 'to' nije u njihovoj nadležnosti. Policija je, kako neslužbeno doznajemo, vlasnicima savjetovala da moraju imati sumnjivca kako bi izašli na događaj, pa se vlasnice pitaju kako je to moguće? Zar da mi istražujemo tko ih je usmrtio? Nije li posao policije da pomogne građanima?

- Sedam dana smo tražili pse, našli smo pse jučer navečer i kada smo ih našli, gotovo da nam je srce puklo od tuge, jer prema položajima tijela vidimo da nisu umrli prirodnom smrću. Osjećamo se kao da nam je ubijen član obitelji, tražimo informacije, obraćamo se udrugama no još uvijek nismo naišli na razumijevanje. Suprug je bio u policiji, koja je rekla da tek 'kada upere u nekoga da će onda izaći na teren', to područje je podruje lovišta Suhopolja. Smije li se pas ubiti i ostaviti u šumi?

Psi su uredno čipirani i oba psa su imala ogrlicu, sada jednom nedostaje ogrlica...

Zanima me kako izgleda čovjek koji ide ubiti dva labradora? Zašto nije pokušao pronaći vlasnike i vratiti ih kući?

Vlasnice kažu da čitaju na Forumima udruga životinja da navodno lovci imaju pravo ubiti pse na području lovišta ako plaše divljač, no vlasnice pasa kažu da su oni negdje ubijeni, a tek onda bačeni u šumu jer su nekome zasmetali. Ovdje nema puno takvih rasnih pasa i mi smo ih pronašli zbog toga što psi već zaudaraju no nismo sigurne da baš nitko ništa ne zna.

- Danima će se oni raspadati i mi ne vjerujemo da se to danas može dogoditi, da nitko ne želi čak ni te uginule pse zbrinuti, kažu vlasnice kroz suze. Odlazak u policiju nas je samo dodatno uzrujao, jer smo jasno vidjeli da nam nitko ne želi pomoći niti nas uputiti što učiniti, jer se ipak radi 'samo o odlutalim psima' - dodale su.

Vlasnici su i putem Facebooka zamolili ljude za pomoć u otkrivanju krivaca...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 306
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca