Obavijesti

News

Komentari 81

'Nitko nije iznenađen snijegom zimi kao naša zimska služba'

'Nitko nije iznenađen snijegom zimi kao naša zimska služba'
1

Snijeg koji je počeo padati u petak otežava promet na hrvatskim cestama. HAK poziva vozače na oprez i opominje da nikamo ne kreću bez zimske opreme, a na pojedinim dionicama stvorile su se i gužve

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

- Od svih hrvatskih posebnosti, mora, otoka, nacionalnih parkova… Najposebnija je ipak – hrvatska zimska služba. Nitko u svijetu nije iznenađen snijegom u siječnju kao oni. Vozimo svi u kilometarskoj koloni 20/h. Molim Boga da se ne dogodi nešto ozbiljnije, jer bi tek onda vidjeli što znači političko kadroviranje - požalila se Mostova saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić koja je, kako kaže, zapela u kilometarskoj koloni na autocesti. 

HRVATSKE AUTOCESTE, KAKO IDE KAVA? Od svih hrvatskih posebnosti, mora, otoka, nacionalnih parkova... najposebnija je...

Posted by Ivana Ninčević - Lesandrić on Friday, 19 January 2018

Vrijeme otežava promet

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Brinje, staru cestu DC3 kroz Gorski kotar i državnu cestu DC1 kroz Liku.
Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodne prometnice iz smjera Zagreba prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.
Podsjećamo vozače ostalih teretnih vozila (osobito solo kamiona) da na području pojedinih policijskih uprava (postaja), prometna ih policija može isključiti iz prometa, ovisno o trenutnim vremenskih uvjetima, stanju kolnika i sigurnosnoj procjeni. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje te poštivanje uputa prometne policije.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Vrata.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg ili susnježica pa se na pojedinim dionicama cesta vozi otežano. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sutra hladno i kišovito

Sutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Kiša će padati mjestimice u noći i ujutro u Dalmaciji, posebice na krajnjem jugu. Prema kraju dana novo naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu i snijegom u gorju te u dijelu središnje Hrvatske. Vjetar na kopnu većinom slab, potkraj dana mjestimice umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjerena, moguće i jaka bura i sjeverac, prema otvorenome sjeverozapadnjak, navečer na sjeveru jugozapadnjak. U noći i ujutro na krajnjem jugu još jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 1, na Jadranu 5 do 10 °C. Najviša dnevna između 2 i 7, na Jadranu 9 i 14 °C, prognozira DHMZ.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"