Obavijesti

News

Komentari 36

Nitko nije odgovoran?! Zbog uraslog nokta ostala bez noge

Nitko nije odgovoran?! Zbog uraslog nokta ostala bez noge
1

Ministarstvo zdravlja Srbije tvrdi da nitko nije kriv iako je još 2010. liječnica Doma zdravlja bez licence za kirurgiju Anki Sember (78) ''operirala'' urasli nokat na nozi

VIDEO

Umirovljenica Anka Sember (78) iz Inđije u Srbiji liječniku se obratila zbog bolova u trbuhu, a ostala je bez noge, piše Dnevni Avaz. Ministarstvo zdravlja Srbije u izvještaju tvrdi kako za takav ishod nitko nije kriv. Prema nalazima zdravstvene inspekcije, liječnica Jelena Graovac je, bez licence za kirurgiju, prije dvije godine ženi nestručno operirala urasli nokat. Liječnica je kazneno prijavljena, a inspekcija je podnijela prijavu i protiv Doma zdravlja. 

Nevjerojatan slučaj počeo je u svibnju 2010. godine kada je umirovljenica zatražila pomoć liječnika zbog mučnine. 

- Javila sam se u hitnu pomoć zbog bolova u želucu. Primila me je dr. Graovac, koju sam usput zamolila za savjet oko uraslog nokta. Ona ga je pogledala i rekla da može to ''srediti'', a operirala me dva dana kasnije - rekla je umirovljenica i istaknula kako tada nije znala da liječnica nema dozvolu za obavljanje operacija. 

Oko nokta se počeo stvarati gnoj te ju je liječnica bez uputnice uputila svojem poznaniku ortopedu koji ju je pregledao, napravio rendgensku snimku no nigdje ju nije evidentirao. Bolovi nisu prestajali te je Anka otišla u bolnicu u Zemun. Liječnik koji ju je primio bio je šokiran prizorom. Ranu je sanirao, ali nakon mjesec dana ponovno su se pojavili problemi. U jakim bolima, Anku su prevezli u bolnicu u Srijemsku Mitrovicu gdje su odmah utvrdili da je nužno amputirati nogu. 

-  Rekao je da, u suprotnom, majka neće dočekati jutro. Amputaciju su napravili istog dana, prvo samo stopalo, a onda sve do koljena, da bi na kraju nogu odsjekli do visoke natkoljenice, jer je tek na tom dijelu uočeno zdravo tkivo - rekao je Ankin sin Slobodan.

Obitelj Sember je očajna i ne može se pomiriti s činjenicom da je Anka ''preko noći'' ostala bez noge i vjeruju da netko mora biti odgovoran. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu