News

Komentari 67

'Nitko nije zakinut! Ostvarili smo povećanje kroz 3 koraka'

'Nitko nije zakinut! Ostvarili smo povećanje kroz 3 koraka'

Postignut je kompromis Vlade i sindikata obrazovanja, rekao je premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare nakon sastanka s predstavnicima sidnikata obrazovanja. Od sutra ujutro nastava...

Okončani su pregovori Vlade i sindikata. Sindikati hrvatskih učitelja objavili su na Facebooku Plenkovićevu ponudu na koju su pristali.

- Poštovani svi! Nitko nije zakinut. Ostvarili smo povećanje koeficijenta složenosti poslova kroz tri koraka za 6,11% za sve učitelje, nastavnike, stručne suradnike i odgajatelje u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama. Ostvarili smo povećanje koeficijenta složenosti poslova za tajnike i računovođe za 9%. Ostvarili smo povećanje plaća za nenastavno osoblje kroz dodatke na plaće za 6,11% uz jednaku dinamiku povećanja kao i povećanje koeficijenata učitelja/nastavnika - piše Sindikat hrvatskih učitelja.

- Kako koeficijenti nenastavnog osoblja nisu zaostajali za koeficijentima istih radnih mjesta unutar javnih službi nismo mogli ostvariti povećanje plaće kroz koeficijente već kroz dodatke na plaće. Zahvaljujući našem štrajku povećat će se osnovica za plaću u 2020. godini za sve zaposlene u javnim službama za 6,12% u tri koraka po 2% - napisali su u nastavku.

 

Najčitaniji članci