News

Komentari 1

Njemački znanstvenici: Europa se suočava s najvećom epidemijom ptičje gripe dosad

Njemački znanstvenici: Europa se suočava s najvećom epidemijom ptičje gripe dosad

Samo u Njemačkoj, 394 slučaja otkrivena su kod divljih ptica, uključujući patke, guske, labudove i galebove, između početka listopada i 29. prosinca. Slučajevi su otkriveni prvenstveno uzduž obale

Europa se suočava s dosad najgorom epidemijom ptičje gripe, prema istraživačkom institutu njemačke vlade.

"Trenutno se suočavamo s najsnažnijom epidemijom ptičje gripe dosad u Njemačkoj i Europi", objavio je Institut Friedrich Loeffler (FLI), njemački savezni istraživački institut za zdravlje životinja.

Novi slučajevi se otkrivaju svakodnevno i nisu samo divlje ptice zahvaćene, prema institutu.

"Nema kraja na vidiku - pogođene zemlje se protežu od Finske do Farskih otoka i Irske, od Rusije do Portugala", prema institutu.

Slučajevi su također pronađeni u Kanadi, Indiji i Istočnoj Aziji.

Samo u Njemačkoj, 394 slučaja otkrivena su kod divljih ptica, uključujući patke, guske, labudove i galebove, između početka listopada i 29. prosinca. Slučajevi su otkriveni prvenstveno uzduž obale. 

FLI je također zabilježio 46 slučajeva na njemačkim peradarskim farmama.

U istom vremenskom okviru diljem Europe, podaci FLI-ja pokazali su 675 zaraza kod divljih ptica i 534 zaraze među stokom.

Dodatni slučajevi zabilježeni su kod sisavaca ove godine, na primjer među crvenim lisicama u Nizozemskoj i Finskoj, sivim tuljanima u Švedskog, lučkim tuljanima u Njemačkoj i vidrama u Finskoj.

Najčitaniji članci