Obavijesti

News

Komentari 34

Njemačkom ministru dečko daje snagu na putovanjima

Njemačkom ministru dečko daje snagu na putovanjima
8

Guido Westerwelle (49) svima je obznanio da je gay na rođendanu kancelarke Angele Merkel. Na gotovo sva putovanja vodi dečka Michaela (44)

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović ugostio je u srijedu njemačkog ministra vanjskih poslova i zamjenika kancelarke Angele Merkel. Razgovarali su o pridruživanju Hrvatske EU. Njemački ministar rekao je kako je Njemačka u svakom trenutku spremna pružiti potporu Hrvatskoj kako bi pregovori čim prije završili. Sastao se i s premijerkom Jadrankom Kosor s kojom je razgovarao o završnici pregovora s EU, a Kosor ga je izvijestila o trenutnoj situaciji. Westerwelle je dodao da su pričali i o jačanju gospodarskih odnosa. Zadovoljan je što je njemačko gospodarstvo ušlo u jaku fazu obnove te napominje da će od toga koristi imati i njemački trgovinski partneri. Dodao je, govoreći o perspektivama zemalja u regiji, da je 'hrvatski način' rješavanja sukoba vrijedan oponašanja.
U Hrvatsku nije poveo dečka, koji ga inače prati na službenim putovanjima. Diplomirani odvjetnik postao je ministar prošle godine nakon izbora koje je osvojio u koaliciji s Merkeličinom strankom CDU/CSU. Iako se već dugo u javnosti zna da je homoseksualac, on je to otvoreno priznao 2004., i to baš na rođendanu kancelarke Merkel, gdje se pojavio s dečkom, sportskim menadžerom Michaelom Mronzom (44). Samo je rekao:
- Nikad nisam skrivao svoj život, samo sam ga živio.
Postao je tako prvi ministar na toj dužnosti koji se otvoreno deklarirao kao homoseksualac. Priznanje šefa FDP-a, liberalne stranke, građani su bez problema prihvatili, no neprestano ga kritiziraju što sa sobom posvuda vodi dečka, pa čak i na službena putovanja, koja mu oni plaćaju. Međutim, njegova šefica Angela Merkel čvrsto stoji iza Westerwellea. U ožujku je na sedmodnevno putovanje u Južnu Ameriku poveo Michaela, a Merkel ga je branila rekavši kako je sigurna da je on sve to obavio prema pravilima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C