News

Komentari 45

Nogalo: Stavljenić Rukavina je bila pijun, a mora se razotkriti cijela korupcijska hobotnica

Nogalo:  Stavljenić Rukavina je bila pijun, a mora se razotkriti cijela korupcijska hobotnica

Boro Nogalo bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrenjak komentira kako očekuje još uhićenja, ako insitucije budu radile kako treba

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo gostovao je na N1 te se osvrnuo na stanje u toj bolnici.

- Dug je trenutno oko 60 milijuna kuna, a nikad nije bio ni blizu toliko - rekao je Nogalo.

- Čule, ravnatelj i specijalizant, nema pravo potpisati nalaz a kamoli voditi uglednu kliniku, vodio je ustanovu. Napravio je te dugove manirom jednog pijanog milijardera. Ja sam ostavio bolnicu na 210 ili 212 ljudi, a sad je oko 245 ljudi. Dakle, 30 ljudi je otprilike plaća oko 500-600 tisuća kuna. Mi smo otprilike toliko trošili lijekova i zavojnog materijala. Ugrozio je zdravlje djece u kontekstu da više nismo mogli nabavljati takve lijekove kakve smo nabavljali itd. Dug raste, ali mislim da je to smišljeno radio. Oni kad su došli u tu bolnicu, oni su sve te dugove radili kako bi pokazali da bolnica nema smisla -  tvrdi Nogalo.

- Projekt je već ugrožen. Rade se procedure koje Europa neće priznati. Prva od procedura je promjena kompletne uprave. Najgore što se može dogoditi s obzirom na procedure koje su odrađene, ljude koji su došli, sigurno će Europa reći da ne priznaje sredstva i onda će hrvatska država morati platiti. Možda je to i cilj - rekao je na temu  projekt “Dječji centar za translacijsku medicinu”.

- Kad govorimo o korupciji oko Srebrnjaka, to nikako ne spada na ključne članove Upravnog vijeća, to su Ana Stavljenić Rukavina i Šulentić. To je jedan puno širi krug, ima tu puno akademske zajednice, Medicinskog fakulteta u Zagrebu, puno poduzetnika, svi su oni povlačili poteze, a Stavljenić Rukavina je bila pijun. Mora se razotkriti cijela hobotnica - rekao je Nogola.

- Ako institucije budu radile kako treba, vjerujte mi da će biti još puno uhićenja i to viđenijih ljudi. Neću dozvoliti da bolnica bude Imunološki zavod ili žičara, a sve ide u tom smjeru - zaključio je.

Najčitaniji članci