Obavijesti

News

Komentari 6

Darku Barunu i Ivanu Papiću određen istražni zatvor, Čabraja i Rukavina se brane sa slobode

Darku Barunu i Ivanu Papiću određen istražni zatvor, Čabraja i Rukavina se brane sa slobode

Darku Barunu i Ivanu Papiću određen istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Barunu i zbog opasnosti utjecaja na svjedoke...

Zdravko Čabraja i Ivan Rukavina zbog starosti će se braniti sa slobode uz obvezu javljanja policiji. Darku Barunu i Ivanu Papiću određen istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Barunu i zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

- Sudac istrage je prihvatio stajalište USKOK-a da postoji osnovana sumnja u odnosu na sva ova četiri okrivljenika za koje smo predložili istražni zatvor. Međutim, stava je da u odnosu na okrivljenike Baruna i Papića postoji opasnost da bi boravkom na slobodi ponovili kazneno djelo, odnosno u odnosu na Baruna da bi i utjecao na svjedoke. U odnosu na Rukavinu i Čabraju, sudac istrage je stava da postoji opasnost da bi boravkom na slobodi počinili kazneno djelo, međutim smatra s obzirom na njihovo zdravstveno stanje i životnu dob da se ta opasnost može prevenirati blažom mjerom, odnosno u konkretnom slučaju mjerama obveznog javljanja policijskim postajama - objasnio je zamjenik ravnatelja USKOK-a Sven Mišković.

POGLEDAJTE VIDEO: