Obavijesti

News

Komentari 139

Noina tuga: Dječak (3) ostao bez majke i oca u godinu dana

Noina tuga: Dječak (3) ostao bez majke i oca u godinu dana
5

Noa je ostao bez majke i oca u tek godinu dana. Treba mu pomoć. Roditelji Noinih prijatelja prikupljaju igračke i novac kojim dječaku žele omogućiti sigurnu budućnost

VIDEO

Nije svjestan što se dogodilo. Pita za majku, ali nitko od nas nema mu snage reći da mama neće doći, opisuje Željko Kiš iz Siska tužnu situaciju u kojoj se našla njegova obitelj.

Željkov unuk Noa (3) u samo godinu dana ostao je bez oca i majke.

Tata Damir preminuo je prošle godine. U 29. godini umro je od srčanog udara. To je bio velik šok za obitelj. Damir je sa Željkovom kćeri Danijelom (27) i malim Noom živio u Sisku. Obitelj se jedva oporavila od te tragedije, a prošle subote zadesila ih je još jedna. Danijela je tog jutra izašla iz podstanarskog stana u Zagrebu, gdje je radila kao medicinska sestra. Na parkiralištu pred zgradom je počela čistiti snijeg kako bi autom mogla otići na posao. Dok je čistila snijeg, pozlilo joj je i srušila se na pod. Našli su je kako leži na parkiralištu i pozvali Hitnu pomoć. Oni su je pokušali reanimirati, ali nije joj bilo spasa. Utvrdili su da je umrla od izljeva krvi u mozak.

Kad nas je policija nazvala da nam kaže kako je Danijela preminula, mislili smo da je riječ o nekoj gruboj šali

- Kad nas je policija nazvala da nam kaže kako je Danijela preminula, mislili smo da je riječ o nekoj gruboj šali. Nažalost, ostali smo bez naše Danijele, a Noa bez oba roditelja - kaže djed Željko.

Ni Damir ni Danijela nikad se nisu žalili na zdravstvene probleme. Bili su omiljeni u društvu, imali su puno prijatelja i poznanika. Sve njih je šokirala njihova smrt, kaže djed Željko.

Danijelini prijatelji kažu kako su uvjeti kojima je ona bila izložena pridonijeli njenoj smrti. Kažu kako je za nju smrt muža predstavljala izniman stres, ali i radni uvjeti. Radila je u smjenama, mnogo vremena je provodila na putu od Siska do posla u Zagrebu i natrag, a radila je nekad i dvije noćne smjene zaredom ako je netko od kolega u domu zdravlja bio bolestan. U dnevnu smjenu kretala je vlakom u 5 sati ujutro, a ako je išla u noćnu smjenu, kretala je vlakom u 17 sati.

Majka Đurđa napominje kako je nakon noćne smjene u subotu dogovorila dolazak na ručak kod svekrve gdje je trebala dovesti i Nou. No nije dočekala posljednji susret sa svojim anđelom.

- Moramo se posavjetovati sa psihologom na koji način djetetu reći što se dogodilo kako bi lakše podnijelo i prihvatilo surovu zbilju. U vrtiću se igra kao i druga djeca, ali mirniji je nego inače - kaže djed Željko.

Moramo se posavjetovati sa psihologom na koji način djetetu reći što se dogodilo

Za tragediju su čuli roditelji djece koja s Noom pohađaju vrtićku grupu. Pitali su se kako mogu pomoći dječaku da mu barem malo uljepšaju nadolazeće blagdane.

Na Facebooku su krenuli u akciju i otvorili grupu pod nazivom “Sretan Božić Noa”. Pozvali su sve koji mogu darovati igračke za dječaka da se pridruže i podupru akciju. U samo nekoliko dana skupina je narasla na više od 2000 članova i dalje raste. Akciji su se pridružili i neki trgovački centri u Sisku te sam vrtić. Osim igračaka, organizatori žele za dječaka otvoriti i dječju štednju kako bi bio financijski osiguran. Novčane donacije primaju preko računa dječjeg vrtića jer grupa ne može otvoriti žiro-račun dok se ne riješi skrbništvo.

- Noina majka mi je bila poznanica. Povremeno smo se sretali kada smo dolazili po djecu u vrtić. Kada sam čuo za njezinu smrt, razgovarao sam s ostalim roditeljima iz grupe i dogovorili smo se da pomognemo dječaku. Iznenadio nas je velik odaziv - kaže Ivica Deklman iz Siska koji ističe veliko zajedništvo i humanost svih roditelja Noinih prijatelja.

Ljudi im se javljaju iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva.

- Ja i supruga Đurđa tražit ćemo skrbništvo. Spremni smo se brinuti o unuku dokle god budemo mogli. Imamo još jednu kćer, a tu je i rodbina pokojnog zeta te ćemo svi zajedno pomagati dječaku - govori djed Željko.

Igračke se skupljaju u sisačkom vrtiću, a organizatori akcije će sve što se prikupi darovati dječaku pred Božić. Baki i djedu će dati i dio novca koji pristigne od donacija, a kad i formalno postanu skrbnici, na Noin će račun uplatiti ostatak donacija.

- Hvala svima na pomoći - rekao je djed Željko.

Novac se uplaćuje na račun vrtića

Donacije za malog Nou Utješinovića primaju se i dalje. Novac možete donirati osobno u vrtićkim odjelima ustanove Sisak Stari ili na žiro-račun 2402006-3203514434, s posebnom naznakom imena i prezimena i napomenom ‘’Donacija za Nou’’. Sve uplate bit će prebačene na račun vrtića s popisom osoba koje su dale uplatu i kopijama uplata. Kad se otvori Noin račun, novac će biti prebačen na njega, odnosno njegove skrbnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo
VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...