News

Komentari 35

Norijada u Zagrebu prolazi bez incidenata: Nastavljaju zabavu na Bundeku, uz pratnju policije

Norijada u Zagrebu prolazi bez incidenata: Nastavljaju zabavu na Bundeku, uz pratnju policije

Iako je Stožer civilne zaštite produljio epidemiološke mjere u Hrvatskoj do 31. svibnja, maturanti su putem društvenih mreža sami organizirali "norijadu" na otvorenom

Policija do utorka poslijepodne tijekom ''norijade'' nije evidentirala veća remećenja javnog reda mira niti ima saznanja o ozlijeđenim osobama, priopćila je zagrebačka policija.

POGLEDAJTE VIDEO

Diljem lokacija u Zagrebu na kojima se nalaze ili prolaze učenici koji su se mimo uputa nadležnih obrazovnih institucija i Grada Zagreba ipak odlučili obilježiti dovršetak srednjoškolskog obrazovanja raspoređen je dovoljan broj policijskih službenika, kažu u policiji.

Dodaju da su u poslijepodnevnim satima napori policije usmjereni na "održavanju povoljnog stanja javnog reda i mira te osiguranje nesmetanog odvijanja cestovnog i tramvajskog prometna na pravcima na kojima se nalaze ili prolaze učenici".

Imajući u vidu važeće odluke Stožera civilne zaštite, a u slučaju potrebe, policiji će se pridružiti prometno i komunalno redarstvo Grada Zagreba te djelatnici nadležnih inspekcijskih službi Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata, zaključuje zagrebačka policija.

Tisuće zagrebačkih maturanata su se, usprkos epidemiološkim mjerama, u utorak u podne na zadnji dan nastave okupile na "norijadi" na Trgu bana Josipa Jelačića, odakle su praćeni policijom krenuli prema Bundeku.

Iako je Stožer civilne zaštite produljio epidemiološke mjere u Hrvatskoj do 31. svibnja, maturanti su putem društvenih mreža sami organizirali "norijadu" na otvorenom.

Najčitaniji članci