Obavijesti

News

Komentari 134

' Stanje je iznimno teško na istoku, borba za svaki pedalj'

' Stanje je iznimno teško na istoku, borba za svaki pedalj'

Zapadne sankcije nisu izrijekom uvedene izvozu ruskih poljoprivrednih proizvoda, ali Moskva kaže da sankcije financijskom sektoru, logistici i osiguranju predstavljaju "barijeru" izvozu žita i gnojiva

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.30

Zelenski: Stanje na istoku zemlje je 'iznimno teško'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u utorak da je stanje "iznimno teško" na istoku zemlje, gdje ruske snage napreduju zadnjih tjedana, napose blizu Bahmuta.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

21.35

Italija i Francuska namjeravaju ojačati protuzračnu obranu Ukrajine sustavima protuzračne obrane SAMP/T. Ova je izjava nastala kao rezultat sastanka Ramstein-9.

20.00

Stoltenberg: ‘Rusija je podcijenila Ukrajinu i NATO’

Konferenciju za medije je održao i šef Nato saveza Jens Stoltenberg. On je uvodno kazao kako je Rusija podcijenila snagu i hrabrost ukrajinskog naroda kao i odlučnost Nato saveza i njegovih partnera. Ispričao je kako Nato daje nezabilježenu pomoć Ukrajini kako bi joj pomogao s obranom.

- Danas ćemo raspravljati o daljnjem slanju potpore koja je ključna kako bi Ukrajina prevladala kao neovisna zemlja i kako bi se održao međunarodni poredak osnovan na pravilima.

19.00

Putin čestitao Vučiću Dan državnosti: 'Iskreno vam želim dobro zdravlje i uspjeh...'

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je danas čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u povodu Dana državnosti te zemlje koji se obilježava 15. veljače.

U čestitki se navodi da je Srbija važan i pouzdan partner Rusije i da Rusija cijeni 'uravnotežen vanjskopolitički smjer koji Beograd vodi u sadašnjim složenim međunarodnim okolnostima'.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

18.09

Mark Milley: ‘Ukratko, Rusija je izgubila’

Šef američkog združenog stožera, Mark Milley, kazao je da je Rusija izgubila “strateški, operativno i taktički” te da za to plaćaju “ogromnu cijenu na bojištu.” Milley je dodao i da vjeruje kako je Putin mislio da će brzo pobijediti u Ukrajini.

- Pogriješio je. Ukrajina ostaje slobodna. Neovisni su. Nato i koalicija nikad nisu bili jači. Sada je svijest inspiriran hrabrošću i otpornošću Ukrajine. Ukratko, Rusija je izgubila i sada plaćaju ogromnu cijenu, taktički, operativno i strateški, plaćaju ogromnu cijenu na bojištu - kazao je.

Komentari 134