News

Komentari 33

Zelenski: Stanje na istoku zemlje je 'iznimno teško', bori se za svaki pedalj Ukrajine

Zelenski: Stanje na istoku zemlje je 'iznimno teško', bori se za svaki pedalj Ukrajine

Zelenski je rekao da Rusija žuri da ostvari ciljeve koje si je zacrtala u najnovijoj ofenzivi prije nego Kijev dobije novo oružje

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u utorak da je stanje "iznimno teško" na istoku zemlje, gdje ruske snage napreduju zadnjih tjedana, napose blizu Bahmuta.

- Situacija na bojišnici i dalje je iznimno teška, napose u Doneckoj i u Luhanskoj oblasti. Ondje se doslovno vodi bitka za svaki pedalj ukrajinske zemlje- rekao je Zelenski u svojem večernjem video obraćanju.

Zelenski je rekao da Rusija žuri da ostvari ciljeve koje si je zacrtala u najnovijoj ofenzivi prije nego Kijev dobije novo oružje.

- Stoga je brzina presudna. Brzina u svemu - usvajanju odluka, provođenju odluka, slanju zaliha, obuci. Brzina spašava ljudske živote, brzina vraća sigurnost- rekao je.

Zelenski je zahvalio saveznicima na njihovim obećanjima o dodatnim pošiljkama oružja za obranu, tenkova, topništva, granata i obuke.

U utorak je u Bruxellesu održan sastanak Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu na kojoj je bio i ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov.

 

 

Najčitaniji članci