Obavijesti

News

Komentari 85

Ukrajinska vojska sukobila se s Rusima, bore se za Lugansk

Ukrajinska vojska sukobila se s Rusima, bore se za Lugansk
9

Iako su za danas najavljeni novi pregovori o krizi u Ukrajini u bjeloruskom Minsku, proruski separatisti sukobili su se s ukrajinskom vojskom u gradu Lugansku

VIDEO

Ukrajinska vojska sukobila se u ponedjeljak s ruskim tenkovima u Lugansku, tvrdi Kijev. Ukrajinski ministar obrane Valerij Geletej, rekao je da je Ukrajina u ratu s Rusijom te da je ruska vojska u Donjecku te u blizini zračne luke u Lugansku i drugim gradovima.

- Rusija odlučuje što će se dogoditi u Donbasu. Ne pregovaramo s teroristima nego s Kremljom - rekao je Geletej. NATO je optužio Rusiju da je poslala 1000 vojnika preko granice. Rusi tvrde kako to nije istina.

Separatisti su tvrdili da su zauzeli zračnu luku, ali ukrajinska vojska je izvijestila kako sukob još traje, piše BBC.

Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak u Jakutsku da Ukrajina otvara vatru na naseljena područja, a da EU zatvara oči i pravi se da to ne vidi i izrazio je nadu da će prevladati zdrav razum na Zapadu po pitanju nametanja dodatnih sankcija Rusiji.

Za danas najavljeni pregovori u Minsku

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov naglasio je kako je trenutačni prekid vatre prioritet u pregovorima koji su najavljeni za ponedjeljak. 

- Ukrajinske trupe moraju napustiti položaje s kojih mogu naškoditi civilima - dodao je Sergej Lavrov. 

Ukrajinski i ruski dužnosnici sastat će se s proruskim pobunjenicima i međunarodnim promatračima u bjeloruskoj prijestolnici Minsku, piše BBC.

Od početka sukoba u travnju u Ukrajini je poginulo oko 2600 ljudi. Sve je počelo nakon što je Rusija pripojila ukrajinski Krim. Separatisti od tada zauzimaju ukrajinsku zemlju, sve od Luganska pa do Donjecka. 

Prošlotjedni razgovori između Vladimira Putina i Petra Porošenka nisu donijeli do nikakvih rezultata. Lavrov kaže kako se nada kako će pregovori u Minsku dovesti do trenutačnog i bezuvjetnog prekida vatre. Dodao je kako Rusija neće vojno intervenirati u Ukrajini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.