Obavijesti

News

Komentari 23

Nova nesreća na cesti smrti kod Zadra: Vozač motocikla teško ozlijeđen u sudaru s autom

Nova nesreća na cesti smrti kod Zadra: Vozač motocikla  teško ozlijeđen u sudaru s autom

U mjestu Kožino na gotovo istom dijelu ceste prije mjesec dana poginula su dva mladića. Mještani su ogorčeni jer brojni vozači ovim ravnim dijelom ceste često jure

U mjestu Kožino kraj Zadra u prometnoj nesreći u utorak je jedan čovjek teško ozlijeđen, a još je jedna žena zadobila lakše ozljede.

- Dobili smo dojavu o prometnoj nesreći na DC 306 u kojoj su sudjelovali osobni automobil i motocikl. Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici i Hitna, koja je dvije osobe prevezla u bolnicu - potvrdila nam je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

Naknadno je policija izvijestila da je u nesreći teške ozljede zadobio vozač motocikla kojemu je ustanovljen prijelom, ali nije životno ugrožen. Lakše ozljede zadobila je putnica.

Podsjetimo, na gotovo istom mjestu prije mjesec dana život su izgubila dva mladića. Tragedija se dogodila 29. travnja kad su život izgubili Nino Peroš i Josip Pavlović, mladići od 20 i 21 godinu.

'Čuli smo krik i otrčali do auta. Tamo je ležao dječak. Nije mu bilo spasa. Imao je pet godina'
'Čuli smo krik i otrčali do auta. Tamo je ležao dječak. Nije mu bilo spasa. Imao je pet godina'

Mještani ogorčeni

Cestom kroz Kožino inače rijetko tko uspori na 50 kilometara na sat. Cesta je ravna, a na njoj su dvije autobusne stanice na kojima školska djeca iz okolnih mjesta čekaju autobus.

- Tamo su dvije autobusne stanice, restoran, ljekarna, uljara, stolarija, sve na cesti. Vozi se prebrzo, nema kamere, a centar je mjesta i glavno skretanje prema moru. Cesta je jako opasna jer se fizički ništa ne može vidjeti pa treba i fizička prepreka. Semafor je tu jedino rješenje i ne znam što se treba dogoditi da ga postave. Žena je tu poginula prije 25 godina, upravo izlazeći iz autobusa, a čovjeku koji tamo živi pet puta dosad automobil je uletio u dvorište - rekao nam je Kožinjanac (46).

U kolovozu 2016. godine na toj cesti oko 23 sata poginuo je motociklist (40) na Yamahi vozeći iz Zadra prema Ninu. Sudario se s dva automobila koji su vozili iz suprotnog smjera. Očevid je trajao do šest ujutro jer policajci noću nisu mogli pronaći dijelove motocikla i tijelo vozača, kojeg je odbacila silina udarca.

U svibnju 2014. na toj cesti, nekoliko stotina metara niže, poginuo je još jedan motociklist. U blagom zavoju, vozeći u smjeru Zadra, poginuo je u sudaru s kamionom miješalicom.