Obavijesti

News

Komentari 63

'Novi Bandić' ili 'novi Zoki': Tko će postati čelnik SDP-a?

'Novi Bandić' ili 'novi Zoki': Tko će postati čelnik SDP-a?
1

Davor Bernardić dobio je najviše glasova u prvom krugu izbora za predsjednika SDP-a. S čak 46 posto bio je duplo bolji od Ranka Ostojića koji je osvojio 23 posto glasova...

VIDEO

Davor Bernardić dobio je najviše glasova u prvom krugu izbora za predsjednika SDP-a. S čak 46 posto bio je duplo bolji od Ranka Ostojića koji je osvojio 23 posto glasova. Njih dvoje ulaze u drugi krug izbora koji se održava iduće subote. tada ćemo doznati tko će biti novi šef najveće oporbene stranke.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:14

Brojke na strani Bernardića

Sadašnje brojčano stanje na strani je Bernardića,a  podršku su mu već dali neki istaknuti SDP-ovci poput Tonina Picule i Siniše Hajdaša Dončića. Definitivno n najambiciozniji kandidat, 36-godišnji Davor Bernardić, poznatiji je kao Bero. Njegov plan je postati predsjednik SDP-a, pa zagrebački gradonačelnik, pa onda premijer. Ne čudi ta ambicija jer je i dosad vrlo vješto kovao pozadinske planove i po organizacijskim sposobnostima u pozadini vjerojatno je najbolji od svih kandidata.

Tko bi bio bolji predsjednik SDP-a?
Davor Bernardić
Ranko Ostojić
Poll Maker
 
 
 
 
 
 

Bero je to pokupio od svog učitelja Milana Bandića, s kojim još održava toplo-hladne odnose. Među novinarima i kolegama je zato uvriježeno zvati ga “Bandić 2.0”, bolja i poboljšana Milanova verzija.

Snalažljivost i radišnost je Beru pratila od njegovih početaka. Imao je teško djetinjstvo i uspio se svojim zalaganjem probiti kao izvrstan učenik i mladi znanstvenik. Roditelji su mu se razveli, a majka je zbog skromnih primanja morala iznajmiti jednu sobu u stanu. On se preselio djedu i baki, koji su ga odgajali. Veoma rano mu je umro otac, a zatim i majka.

Kao tinejdžer Bernardić je uz vrlo uspješno školovanje radio te uzdržavao i sebe i mlađeg brata. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je s odličnim uspjehom.

- Zemlja je njegovim angažmanom u politici izgubila vrsnog fizičara i dobila osrednjeg političara - rekao nam je nedavno jedan od SDP-ovaca u Zagrebu.

Ostojić se voli svađati na Fejsu i pjevati na skupovima

Ranko Ostojić prvi je objavio svoju kandidaturu za predsjednika stranke, praktički odmah nakon što je Zoran Milanović odlučio da se neće kandidirati. On je percipiran kao čovjek koji će nastaviti voditi baš Milanovićevu politiku brojnih sukoba na svim frontama. Ostojić vrijedi kao čovjek bez dlake na jeziku, što je više puta dokazao u javnim istupima. Vjerojatno je bio jedini ministar koji u kasni sat raspravlja s novinarima na Facebooku i spreman ih je izvrijeđati. Ostojić je kao ministar unutarnjih poslova više puta prozivan da zlorabi poziciju, ali je to uvijek opovrgavao.

Ipak, za razliku od svih ostalih, on se ne služi birokratskim rječnikom nego onim koji svatko može razumjeti. U izbjegličkoj krizi pokazao se izuzetno učinkovitim u organizaciji posla. Rado zapjeva na stranačkim skupovima s rock bendovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.