News

Komentari 0

Novi broj Juniora otkriva kako Ivan Kolić (14) sam pravi med!

Novi broj Juniora otkriva kako Ivan Kolić (14) sam pravi med!

Saznaj i sve o prvom automobilu koji leti, koje su zmije najotrovnije na svijetu te kako je Beethoven devetu simfoniju skladao potpuno gluh.

U nedjelju, 4.8. ne propusti novi broj Juniora za samo 50 lipa uz 24sata. Ivan (14) iz Velike Pake uzgaja čak 3,5 milijuna pčela i kaže da mu je najdraže vidjeti maticu u košnici i pčele kako nose med. Umjesto igre i zabave u slobodno vrijeme brine se o svojim pčelama, o kojima je naučio sve od svog djeda Nikole.

Zmije otrovnice opasne su čim se izlegnu iz jajeta, a ugrizu godišnje oko 5 milijuna ljudi u svijetu. Najopasnija i najotrovnija europska zmija je Poskok, najduža otrovnica je Kraljevska kobra, a najrasprostranjenija zmija otrovnica u Europi je Riđovka.

Genijalni skladatelj Ludwig van Beethoven s 9 godina već je znao svirati violinu, orgulje, klavir i flautu, a s 13 godina svirao je čembalo i violu u dvorskom orkestru. Kad je navršio 28 godina, počeo je gubiti sluh. Unatoč teškoj i neizlječivoj bolesti i gluhoći neumorno je skladao te je stvorio mnoga djela. 

Saznaj sve o TF-X letećem automobilu koji ima dva električna motora pomoću kojih se diže u zrak. Znaš li što je triatlon? Sport koji se sastoji od plivanja, biciklizma i trčanja. 

Više o ovim zanimljivim temama potraži u novom broju Juniora koji te čeka u nedjelju samo uz 24sata.

Najčitaniji članci