News

Komentari 0

Novi detalji pokušaja ubojstva bebe na Klisu: 'Jurili smo kroz crveno, vikala je 'Vozi, umrit će'

Novi detalji pokušaja ubojstva bebe na Klisu: 'Jurili smo kroz crveno, vikala je 'Vozi, umrit će'

Muškarac (54) bio je u kamionu kojim su vozili majku i bebu u solinsku Hitnu pomoć. Ispričao je kako su jurili kroz grad da bi što prije dovezli bebu koju je Mario Usanović pokušao ubiti utapanjem

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo je u petak otvorilo istragu protiv Marija Usanovića (32) kojeg sumnjiče za pokušaj teškog ubojstva te su mu nakon ispitivanja odredili i jednomjesečni istražni zatvor. Dok istražitelji rade na slučaju, otkrivaju se i novi detalji užasa koji se odvijao na Klisu.

Slobodna Dalmacija razgovarala je tako i sa muškarcem (54), vlasnikom obrta koji je majku i bebu dovezao na Hitnu pomoć.

- Moj radnik i ja smo išli s manjim kamionom, onim za prozore, prema Sinju. Penjali smo se starom kliškom cestom i u jednom se trenutku je njemu, koji je vozio, došlo da mora mokriti. Stali smo sa desne strane ceste i nije uspio niti izaći iz auta, taman je otvorija vrata, kad smo s druge strane ceste vidili kako panično izleće ženska osoba i trči prema nama. Bila je u bičvama, u nekoj majci dugih rukava, nije imala jaketu. Nešto je držala u rukama, privinuto uz trbuh, u prvi smo tren pomislili da drži lutku, a ne dite. Totalno je bila izbezumljena, potrčala je priko ceste, a nije niti gledala ide li iz suprotnog smjera neko auto, ništa, samo je preletila do kamiona direktno prema nama, valjda je vidila da auto radi i da su upaljena svitla - ispričao je i dodao da su iznenađeni pitali što je bilo, a da je ona rekla samo da brzo voze.

- Tada je samo izbezumljeno vikala "Vozi, vozi... umrit će, umrit će...". Ja sam bija na suvozačkom mistu i kako kamion ima zadnja sjedišta izaša sam i sija iza, a ona je sila na moje mjesto s ditetom. Najgore je bilo šta dite nije plakalo nego je na trenutke gubilo dah, pa bi onda opet počelo disati. Mislin da je cilo to vrime samo jedanput ispustilo neki glasić. Bebica nije bila umotana u nikakvu deku ili slično, a imala je na sebi neku robicu... Joj, ne sićan se jer robica bila mokra, stvarno to nisam gleda, nas dva smo isto bili u šoku - rekao je.

Nastavlja pričati kako se odmah okrenuo kamionom na cesti te su krenuli prema Hitnoj u Solinu, trubili sirenom pokušavajući upozoriti druge aute, a da su čak i prošli kroz crveno svjetlo.

- Ona je uplakana držala dite svih tih pet, šest minuta koliko je sve to trajalo i samo je vikala: "Vozite, vozite, umrit će, umrit će". Nije ona gotovo ništa govorila dok smo se vozili osim šta ju je moj kolega pita šta je ditetu, a ona je rekla da je proguta neku igračku dok se igra sa starijim bratom ili sestrom - ispričao je muškarac i dodao da je izletjela iz kamiona čim su stali vičući: 'Umire, umire, brže...'. 

Usanovića osim za pokušaj teškog ubojstva terete i za drogu koju su mu našli u stanu, a radi se o 14 grama amfetamina te manjoj količini MDMA i ecstasyja. Uz to, dobio je prijavu i jer je udario policajca šakom i to nekoliko puta.

Najčitaniji članci