Obavijesti

News

Komentari 41

Radnik hotela napao Legaza zbog rušenja ograde do plaže: 'Doletio je i primio me za vrat...'

Radnik hotela napao Legaza zbog rušenja ograde do plaže: 'Doletio je i primio me za vrat...'

U resortu se ograđuju od napada, policija provodi kriminalističku istragu

VIDEO

U Dubrovniku novi incident zbog ograde u blizini vile Elite u Lapadu - isti djelatnik Royal Hotelsa&Resorta koji je već bio uhićen jer se u srijedu sukobio s okupljenim građanima koji su rušili komad ograde resorta radi prolaza do javne plaže u subotu je fizički, i to pred kamerom, napao Igora Legaza, prvog čovjeka udruge Divlja liga vaterpolo. Policija nam je potvrdila da je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog napada 62-godišnjeg djelatnika hotelskog kompleksa na 63-godišnjeg Legaza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na snimci HRT-a vidi se kako djelatnik, inače radnik u vrtu resorta, dolijeće pred kameru, gurne Legaza s leđa, a zatim ga, također s leđa, podlakticom zgrabi za vrat i obara. Čuju se psovke i prijetnje, Legaz se napadaču ne odupire.

- Sve se vidi na snimci, ne znam tog čovjeka, ne znam zašto me je napao i zašto pred kamerom. Ja, vidjeli ste, nisam uzvraćao, ostao sam hladan. Davao sam izjavu, on je odjednom doletio i primio me za vrat - kaže nam Legaz.

VIDEO Policija istražuje napad radnika hotela na profesora Legaza usred snimanja emisije
VIDEO Policija istražuje napad radnika hotela na profesora Legaza usred snimanja emisije

O postupku protiv djelatnika resorta, napominje, ne može govoriti. Udruga Divlja liga vaterpolo, dodaje, održava i radi obalne puteve do mora, i piljenje ograde u srijedu nije bila prva njihova takva akcija. "Otkinuli" su komad ograde kako bi građani, kaže, ponovno mogli prilazi plaži tim nekad glavnim prilazom. Njima uz bok stao je i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- Istina je, kako tvrde iz resorta, da postoje još dva puta do plaže, ali i ovaj je pomorsko dobro. To što postoje još dva, nije opravdanje da ograde treći. Nije ovo prvi put da u resortu 'jednostavnije' shvaćaju pravila. Do kraja listopada moramo i hoćemo prijaviti sve nelegalne građevine na pomorskom dobru - kaže Franković za 24sata napominjući kako u Dubrovniku imaju na desetke takvih slučajeva.

Oštro osuđuje napad na Legaza.

Dubrovačko-neretvanska policija prvo je intervenirala u srijedu, kad je, kažu, "uhitila djelatnika hotelskog kompleksa koji je narušavao javni red i mir sukobljavajući se s okupljenim građanima, a s navedenim ponašanjem nastavio i nakon višestrukih upozorenja policijskih službenika". Osim toga, dodaju, "raznim pogrdnim riječima vrijeđao je policijske službenike prilikom njihova postupanja". Zbog svega je prekršajno prijavljen i pušten. Što se piljenja ograde tiče od strane građana, tu nema kaznenog djela - policija kaže da u tom slučaju ne postoji privatna imovina, jer put predstavlja pomorsko dobro. Nije privatno, nego vlasništvo RH. Čin uklanjanja zida i ograde nije bio u privatnom, nego u javnom interesu, odgovara policija.

Iz resorta se, neslužbeno, ograđuju od čina svoga djelatnika i napominju kako njegovi postupci s njima nemaju nikakve veze. U službenoj izjavi koja je prethodila incidentu u subotu napominju kako zid ima dozvolu, da je sve u skladu sa zakonima, što i sudski planiraju dokazati. Tamo stoji desetljećima, dodaju, a svrha mu je "zaštita od pada u provaliju". Dvjema drugim stazama građani mogu sigurno doći do plaže, zaključuju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji
BIOLOŠKI TRAGOVI NA PREDMETIMA

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji

Izuzeti su alat iz kuće osumnjičenih, odjeća i obuća, analizirano je i više od 500 tragova s vanjske i unutrašnje strane službenog automobila Vodovoda koji su osumnjičeni vozili, ali još uvijek bez pomaka

Plenković potvrdio: 'Imamo 76 potpisa za novu, stabilnu Vladu'
IZBORI 2024.

Plenković potvrdio: 'Imamo 76 potpisa za novu, stabilnu Vladu'

Prošla su 22 dana od parlamentarnih izbora, a nakon dugih pregovora HDZ i Domovinski pokret postigli su dogovor
Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'
NOVOSTI OSTAJU BEZ NOVCA

Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, dao je izjavu za medije u prostorijama Domovinskog pokreta, na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade RH i formiranja parlamentarne većine