News

Komentari 65

Novi potres uznemirio Baniju: 'Jak udar, baš gadno. Stresla se cijela kuća, pa dokle više?'

Novi potres uznemirio Baniju: 'Jak udar, baš gadno. Stresla se cijela kuća, pa dokle više?'

Nakon što je jutros nešto prije 11 sati potres jačine 2,3 po Rictheru zatresao okolicu Petrinje, uslijedio je novi, nešto snažniji udar od 3,2 Richtera

Na sisačkom se području u četvrtak u 14,47 sati osjetio snažniji potres koji je uznemirio građane, a  seizmografi Seizmološke službe Geofizičkog odsjeka PMF-a izvijestili su da je riječ o umjerenom potresu magnitude 3,2 po Richteru. 

Epicentar potresa bio je pet kilometara zapadno od Siska.

Potres je trajao svega nekoliko sekunda, a u strahu da će se možda ne ponovi, dio Siščana izišao je na ulice.

Još nije poznato je li najnoviji potres uzrokovao nove štete na zgradama.

Na stranicama EMSC-a, Hrvati su ostavili brojne komentare.

-  Stresla se cijela kuća uz grmljavinu, prvo nagli udar lijevo desno i onda još dva puta lagano zaljuljalo - piše u jednom od komentara.

- Jak udar, treskanje 2,3 sekunde. Baš sam se pitala kad će....Trzaj kuće, zveckanje crjepova i lima. Plitak, istovremeni tutanj I trzaj - piše u drugim komentarima.

-  Gadna grmljavina par minuta Ovo je bilo gadno i dugo, dokle više??? Gadno zdrmalo, sve je u kući zazvonilo.... užas. Suđe pleše po elementu  - požalili su se građani.

- Bome dobar Ovaj je pravi, taman za godišnjicu. Strašno više.. ludimo pomalo...a najgore od toga što ne vidimo kraja...jak udar ..kotrljanje ispod zemlje.. trešnja - samo su neki od komentara uznemirenih građana. 

 

Najčitaniji članci