News

Komentari 1

Novi predsjednik Nadzornog odbora Ine je Damir Mikuljan

Novi predsjednik Nadzornog odbora Ine je Damir Mikuljan

Damir Mikuljan i do sada je bio u Nadzornom odboru Ine, a Davor Filipović i Branimir Škurla zamjenjuju Luku Burilovića i Damira Vanđelića. Njima je mandat istekao 18. prosinca

Nadzorni odbor Ine za predsjednika je u ponedjeljak izabrao Damira Mikuljana, izvijestila je Ina.

Taj izbor uslijedio je nakon što je izvanredna glavna skupština Ine u petak za tri nova hrvatska predstavnika u nadzornom odboru izabrala Mikuljana, Davora Filipovića i Branimira Škurlu, i to na mandat od šest mjeseci.

Njih trojicu predložila je Vlada, a ujedno Mikuljana za predsjednika NO-a.

Damir Mikuljan i do sada je bio u Nadzornom odboru Ine, a Davor Filipović i Branimir Škurla zamjenjuju Luku Burilovića i Damira Vanđelića. Njima je mandat istekao 18. prosinca.

Vanđelić, koji je do sada bio i predsjednik NO, i Burilović u Nadzornom su odboru Ine bili od sredine prosinca 2016. godine, a Mikuljan od lipnja 2017. godine.

Prvotnim je prijedlogom, koji je Ina objavila u studenome, bilo planirano da i Burilović i Vanđelić još šest mjeseci budu u Nadzornom odboru Ine, ali je Vlada prošli tjedan umjesto njih predložila Filipovića i Škurlu.

Mediji su prijedlog po kojemu u Nadzornom odboru Ine više ne bi bio Vanđelić dovodili u vezu s njegovim nedavnom ostavkom na mjestu ravnatelja Fonda za obnovu. Vanđelić je, naime, krajem studenoga podnio ostavku na mjesto ravnatelja Fonda za obnovu, obrazloživši da je njegov posao ustroja Fonda završen.

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH, koja u Ini drži 44,84 posto dionica, pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, koji ima 49,08 posto dionica, a jedno predstavniku radnika.

Predstavnici MOL-a u Nadzornom odboru u prosincu lani izabrani su na mandat od četiri godine. To su József Molnár, László Uzsoki, Zsuzsanna Ortutay, Gabriel Szabó i Domokos Szollár.

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Jasna Pipunić.

Najčitaniji članci