Novi preokret: Dario Juričan ipak može biti - Milan Bandić! | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 98

Novi preokret: Dario Juričan ipak može biti - Milan Bandić!

Novi preokret: Dario Juričan ipak može biti - Milan Bandić!
1

Cijelo vrijeme sam tvrdio da mi je ime oteto, to sada i stoji u presudi. Ako Milan Bandić misli da je jači od zakona neka razmisli i drugi put, rekao nam je redatelj Bandić koji već skuplja potpise u utrci za Pantovčak

VIDEO

Ministarstvo uprave je prekršilo zakone, radilo mimo procesnih pravila i zakonskih ovlaštenja. To je ukratko obrazloženje presude koja znači da se redatelj Darijo Juričan opet može zvati Milan Bandić i kojom Upravni sud poništava rješenje Ministarstva uprave koje mu je to ime oduzelo.

Borba za ime Milana Bandića tako je dobila novi preokret, a pravna bitka traje i dalje. Redatelj Juričan je pod tim imenom već počeo prikupljati potpise za predsjedničku kandidaturu. Sada će pokušati što ranije u matici rođenih provesti ovu presudu kako bi na predsjedničke izbore išao kao Milan Bandić. Ali će morati skupiti i 10.000 potpisa do utorka 3. prosinca u ponoć. Vjeruje kako su OIB i adresa kandidata isti, da će mu biti priznati već skupljeni potpisi. U Hrvatskoj se nikada nije dogodilo da usred kampanje, predsjednički kandidat promjeni ime.

Juričan kreće skupljati potpise na mjestu Bandićevog uhićenja
Juričan kreće skupljati potpise na mjestu Bandićevog uhićenja

- Cijelo vrijeme sam tvrdio da mi je ime oteto, to sada i stoji u presudi. Ako Milan Bandić misli da je jači od zakona neka razmisli i drugi put. U gradu je novi gazda i ima mjesta samo za jednog od nas. Moja kampanja će dobiti novi zamah – rekao nam je redatelj Bandić.

On smatra da mu je gradonačelnik Bandić o kojem završava i film jedini pravi protukandidat na ovim izborima iako se gradonačelnik nije kandidirao nego podupire Kolindu Grabar Kitarović. Redatelj inače vodi kampanju u kojoj promovira korupciju kao svoj program, a čitava ideja je bila da se kandidira s istim imenom koje novi i čelnik Zagreba.

Podsjetimo, još u svibnju je Juričan promijenio ime u Milan Bandić, ali onda je gradski ured to poništio. Pa je Ministarstvo uprave dalo za pravo Juričanu, a onda se u pravnu bitku uključio i sam gradonačelnik Bandić. Ministarstvo uprave se predomislilo i poništilo Juričanu da se može zvati Bandić. Sada je Upravni sud bez prava žalbe poništio rješenje Ministarstva uprave. Ali kako Ministarstvo uprave koje vodi HDZ-ov Ivan Malenica ima 30 dana da donese novo rješenje, još nisu isključeni preokreti.

Pokretanje videa...

Dario juričan - prikupljanje potpisa 00:38

Sutkinja Upravnog suda Tamara Bogdanović je inače u obrazloženju presude osvrnula i na tvrdnje gradonačelnika Bandića da mu je Juričanova promjena imena nanijela štetu i da ga je izvrgnuo ruglu.

- Ukoliko smatra da ga je tužitelj izvrgavao javnom ponižavanju, Milan Bandić može zaštitu od takvog postupanja zatražiti pred redovnim sudovima, te pokrenuti kaznene i građanske postupke protiv osobe za koju smatra da mu je izazvala imovinsku i neimovinsku štetu. Međutim, samom promjenom imena Darija Juričana u Milan Bandić ne ugrožavaju se prava i slobode drugih ljudi, pravni poredak i javni moral. Jer samo ime Milan Bandić nema nikakve negativne konotacije, te postoje i druge osobe u Hrvatskoj koje se tako zove, pa zainteresirana osoba Milan Bandić(gradonačelnik, op.a) nema ekskluzivno pravo na to ime – napisala je sutkinja Bogdanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 98

VIDEO

VIDEO Prepoznajete li ga? Ovo je muškarac kojeg sumnjiče za silovanje djevojke u Splitu
JAVITE POLICIJI

VIDEO Prepoznajete li ga? Ovo je muškarac kojeg sumnjiče za silovanje djevojke u Splitu

Splitska policija i dalje traga za monstrumom koji je 16. lipnja šipkom izudarao djevojku nakon čega ju je silovao

HDZ-ov gradonačelnik Jenkač se potukao s vojnikom: Pobjegao pa se onda sam javio na policiju
DRAMA U NOVOM MAROFU

HDZ-ov gradonačelnik Jenkač se potukao s vojnikom: Pobjegao pa se onda sam javio na policiju

Siniša Jenkač nam je potvrdio da je sudjelovao u incidentu te da izražava žaljenje. Kako nam kaže, ne smije iznositi detalje jer je istraga u tijeku
Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava  za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...
RAT U DOMOVINSKOM POKRETU

Nacional: Penava poznaje lika u Ferrariju. Penava za 24sata: Ne znam mu ime, ali evo tko zna...

Nacional je objavio izjave visokog izvora iz DP-a da je Penava često bio u restoranu kod osuđenog vlasnika. Penava: Znam tko je taj visoki izvor, on je htio da u tom restoranu dočekamo rezultate, ali sam to uspio spriječiti...