Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Novi rekord: Cijena barela nafte prešla je 147 dolara

Rast cijena nafte nije samo povećao zabrinutost da će cijene benzina u SAD-u ostati iznad 4 dolara za galon već i da će cijena grijanja narasti

24sata
Foto: 24sata
1 komentara

Cijene nafte u petak su dostigle novi rekord prešavši 147 dolara za barel, nakon što su rast napetosti između Zapada i Irana te potencijalni napadi na naftne instalacije u Nigeriji, kao i najava štrajka na naftnim poljima u Brazilu, ulagačima dali opravdanje za vraćanje na tržište energenata, izvijestili su američki mediji.
Rast cijena nafte nije samo povećao zabrinutost da će cijene benzina u SAD-u ostati na iznad 4 dolara za galon, na što se američki vozači nikako ne uspijevaju naviknuti, nego i da će cijena grijanja iduće zime biti puno veća.
Terminske transakcije (futures) za lož-ulje na robnoj burzi u New Yorku (NYMEX) također su postigle rekord, sa 4.15 dolara za galon, a cijene prirodnog plina također su zabilježile oštar rast.
Laka nafta za isporuke u kolovozu poskupjela je za 4.69 dolara za barel na početku trgovanja na NYMEX-u, nakon što je u jednom trenutku zabilježila rekord od 147.27 dolara za barel. Sirova nafta pojeftinila je za gotovo 10 dolara u zadnja dva dana, no vratila se za više od pet dolara u četvrtak, nakon rasta napetosti na Bliskom istoku i poremećaja u isporukama nafte iz Nigerije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message