Obavijesti

News

Komentari 7

Novi spisateljski hit: Orgazam svele na udarac jahaćeg biča

Novi spisateljski hit: Orgazam svele na udarac jahaćeg biča
2

Živopisna književna djela koja opisuju seksualnu torturu doživljavaju renesansu, a interesantno je da su autori i čitatelji, suprotno predrasudama, najviše žene

VIDEO

Maestralan, sirov, ali u isti mah i stilizirani pa i trivijalni erotski romani, iskrene, a gotovo nevjerojatne priče o sadomazohističkim vezama koje prerastaju u hrabru povijest o potrazi za alternativnom seksualnošću pojavom trilogije E. L. James “50 nijansi” postale su mainstream. 

Djevojke dobrovoljno postaju robinje

Zamijenili su literaturu opsjednutu modom i neudobnim cipelama. A samosvjesne neudate žene koje su se još nedavno upuštale u vratolomne seksualne igre za jednu noć postale su djevojke u raljama iskusnijih ljubavnika koje dobrovoljno ulaze u njihova mučilišta i postaju robinje. 

Živopisna djela koja opisuju seksualnu torturu doživljavaju renesansu, a interesantno je da su autori i čitatelji najviše žene, suprotno predrasudama da rjeđe od muškarca pišu i maštaju o seksu, a i kad to rade to je češće kao vođenje ljubavi, uz dugu predigru i mnogo nježnost, nego pornografski. Naime, vremena Markiza de Sadea, Mirabeaua… nestala su u minulim stoljećima i to nepovratno.

Punokrvna dominacija autorica

A u posljednjem desetljeću industrija je prešla s autora koji rade pod ženskim pseudonimom u punokrvnu dominaciju autorica koje su nerijetko trn u oku puritancima pa ponekad i feministkinjama jer po njima svode žene na seksualni objekt. Tako je, na primjer, aktivistička skupina Wearside Women in Need izdala proglas o tome kako “50 nijansi sive” potiče kućno nasilje, te dogovorila javno spaljivanje iste. 

I Hrvatska ima svoj adut - 'Tri boje:crna'

Na hrvatsko tržište stiže i domaći roman “Tri boje: crna”, u čijem je središtu mlada poslovna žena, Zagrepčanka čiji život nakon bračne kalvarije napokon postaje uzbudljiv. Ljubav i dominacija, moć i porobljavanje, fetiši i tabui velikom snagom privlače masovnu publiku, pa nema sumnje da će i prva hrvatska knjiga tog žanra privući simpatije čitateljica, a vjerojatno i navući bijes dijela javnosti. Lisice, bičevi i crna koža te niz erotskih pomagala rijetko su se dosad nalazili u rječniku hrvatske beletristike pa možemo govoriti o fenomenu koji ne poznaje granice, iako opisi žestokog seks nisu novost u domaćoj literaturi. 

Autorice ovakvih romana su većinom sramežljive i introvertirane

Primjerice pravnica Maja Sačer lani je napisala “Napaljenu” u kojem je na humoran način parodirala chick-lit i erotske ljubiće. “Napaljena” je, tvrdi autorica, roman koji preokreće ustaljenu shemu i stavlja ženu u središte zbivanja - osviještenu, samostalnu, ranjivu i napaljenu. 

No tko su te koje su podčinjavanje uvele na velika vrata i orgazme svele na udarce jahaćeg biča. Kay Jaybee, Rebecca Bond, Lexie Bay, Beth Kery, Maya Banks E. L. James… uglavnom se opisuju kao sramežljive, introvertirane s velikom ljubav prema pisanju i čitanju. One mogu biti majke, sestre, djevojke, susjede koje sjede s vama na nedjeljnoj misi. 

Ponekad stvaraju u tajnosti i upotrebljavaju riječi koje same nikada ne izgovore dok opisuju seks u ormaru, na stolu, na klupi u parku, na groblju, kadi, državnoj limuzini, čekaonici kod zubara…

>>> Više pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu