Obavijesti

Promo sadržaj

Novi Tiguan kreće sa startne pozicije s velikim tehnološkim updateom

Novi Tiguan kreće sa startne pozicije s velikim tehnološkim updateom
5

SUV vozilo broj 1 u Europi sada je dostupno i kao plug-in hibrid

Riječ je o najuspješnijem SUV modelu u Europi i jednom od najprodavanijih SUV vozila u svijetu: Volkswagen Tiguanu. Do sada je proizvedeno više od šest milijuna primjeraka. S oko 911.000 primjeraka Tiguan je u 2019. godini ponovno bio najpopularniji model marke i čitavog Volkswagen koncerna. Marka Volkswagen sada na tržište donosi opsežan update najprodavanijeg modela s novim progresivnim pogonskim sustavima, sustavima potpora i infotainment sustavima te novim dizajnom prednjeg dijela vozila.

Brzi pregled tehnoloških značajki novog Tiguana: marka Volkswagen prvi će put u Europi nuditi SUV vozilo s učinkovitim plug-in hibridnim pogonom. Doseg modela Tiguan eHybrid1 snage 180 kW (245 KS) isključivo na električni pogon iznosi do 60 kilometara (prema Novom europskom ciklusu vožnje). Usavršeni su i 2,0 l turbodizelski motori (TDI) novog Tiguana. Oni daju snagu od 90 kW (122 KS), 110 kW (150 KS) i 147 kW (200 KS) te su u ovoj seriji prvi put povezani s dvostrukim SCR katalizatorom s dvostrukim ubrizgavanjem AdBlue sredstva (dvostruko doziranje). U odnosu na prethodni model emisije dušikovih oksida smanjuju se dvostrukim doziranjem, dok su na raspolaganju i 1,5 l turbobenzinski motori visoke tehnologije (TSI s isključivanjem cilindara ACT) sa stupnjevima snage od 96 KW (130 KS) i 110 kW (150 KS).

Inovacije u svim područjima

Novi sustavi potpora kao što je „Travel Assist“ (vožnja uz potporu na brzinama do 210 km/h) jamče najveći stupanj udobnosti. S modularnim infotainment sustavom treće generacije (MIB3) marka Volkswagen u Tiguan donosi novi spektar online usluga, a prvi put i značajku „App-Connect Wireless“ (povezivanje aplikacija smartphonea bez kabela). Novi je također 480-W sound sustav stručnjaka za zvuk Harman Kardon. Potpuno novorazvijeno je upravljanje sustavom „Air Care Climatronic“; ovdje su prvi put u Tiguanu integrirana dodirna polja i klizači. Njima se rukuje intuitivno te su potpuno osvijetljeni.

Novi dizajn prednjeg dijela vozila

Najvažnije vanjsko obilježje prepoznavanja Tiguana dužine 4509 mm, širine do 1859 mm (bez vanjskih zrcala) i visine 1665 mm (4MOTION: 1675 mm) je potpuno novo oblikovan, karizmatičan prednji dio vozila s novo koncipiranim LED glavnim svjetlima. Poklopac motora konstruiran je na višem položaju iznad markantne rešetke hladnjaka i pritom čini stilsku poveznicu između većeg Touarega i novog američkog SUV modela Atlas Cross Sport. Novodizajnirani kotači od lakog metala veličine 17“, 18“, 19“ i 20“ te također novi donji završetak stražnjeg dijela vozila zaokružuju stilski update vnjskog dizajna Tiguana.

„Tiguan“, „Life“, „Elegance“ i „R-Line“

Marka Volkswagen nanovo je koncipirala matricu opreme Tiguana. SUV će ubuduće biti dostupan u verzijama „Tiguan“, „Life“, „Elegance“ i „R-Line“. Sve su one puno bolje opremljene od usporedivih prethodnih modela.

Tiguan u Hrvatskoj

S početkom prodaje u Hrvatskoj na raspolaganju su sve četiri linije opreme, „Tiguan“, „Life“, „Elegance“ i „R-Line“. Ulazni model Tiguan 1.5 TSI sa 96 kW / 130 KS i ručnim 6-stupanjskim mjenjačem starta sa cijenom od 193.052 kune, dok ulazni model s turbodizelskim 2.0 TDI motorom sa 90 kW / 122 KS i ručnim 6-stupanjsim mjenjačem košta 207.307 kuna. Model Tiguan već u seriji nudi „Front Assist“, „Lane Assist“, automatski klima uređaj „Climatronic“, LED glavna svjetla, 17“ aluminijske naplatke s gumama 215/65 R17, radio „Composition“, pripremu za „We Connect“ & „We Connect Plus“ itd.

Novi je Tiguan, baš poput njegovih prethodnika, pravi svestrani talent. Autentičan SUV s velikim opterećenjem prikolice i Volkswagen koji svladava sve situacije života u automobilu – a to Tiguanu polazi za rukom bolje nego ikada zahvaljujući njegovom novom spektru sustava pogona i potpora te infotainment sustava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!