News

Komentari 10

Novi video: Ukrajinski avion pogođen je s dva projektila

Novi video: Ukrajinski avion pogođen je s dva projektila

Novi video prikazuje da se avion zapalio i vrtio u zraku, da bi koju minutu kasnije eksplodirao i srušio se, te za dlaku promašio selo Khalaj Abad...

New York Times je potvrdio vjerodostojnost snimke sigurnosnih kamera objavljene u utorak, koja po prvi put pokazuje da su dva projektila pogodila ukrajinski avion u Iranu 8. siječnja. Projektili su ispaljeni iz iranske vojne baze koja je bila udaljena oko 12 kilometara od aviona u trenutku kada je pogođen.

Nova snimka tako je popunila rupu, odnosno odgovorila na pitanje zašto je transponder u avionu prestao raditi nekoliko sekundi prije nego je avion drugi put pogođen. Naime, Iranci su priznali da su pogodili avion, ali novi video potvrđuje da je prvi pogodak uništio transponder, 23 sekunde prije drugog ispaljivanja drugog projektila.

Nijedan projektil nije srušio avion. Novi video prikazuje da se avion zapalio i vrtio u zraku, da bi koju minutu kasnije eksplodirao i srušio se, te za dlaku promašio selo Khalaj Abad.

Ovaj novi video, kojeg je na Youtube postavio korisnik iz Irana, je snimljem s kamerom koja se nalazila na krovu blizu sela Bidkaneh, udaljenog četiri kilometra od iranske vojne baze iz koje su projektili ispaljeni.

Iranci su za tragediju okrivili ljudski faktor i rekli da je avion krivo identificiran kao projektil koji leti iznad Teherana.

Najčitaniji članci