News

Komentari 0

Novih 504 slučajeva zaraze koronavirusom u Zagrebu

Novih 504 slučajeva zaraze koronavirusom u Zagrebu

Za 221 osobu poslana je uputa o mjerama, jedna je izložena prilikom okupljanja, šest u odgojno - obrazovnim ustanovama, dok je jedna izložena u zdravstvenoj ustanovi

Prema podacima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), u Zagrebu su novooboljele 504 osobe, a u bolnicama je umrlo osam osoba, izvijestio je u petak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađen je 761 uzorak PCR testiranja, a 397 je nalaza bilo pozitivno.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 226.209, što je 939 osoba više nego jučer,

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 587 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 41 osobu.

Od 587 covidom zaraženih osoba, 125 su kontakti covid pozitivnih osoba, šest osoba je doputovalo iz Španjolske, BiH, Srbije, Slovenije i Njemačke, 148 oboljelih za sada je negativne epidemiološke anamneze. Za 62 osobe obrada je u tijeku, a 17 osoba obrađeno je kod liječnika obiteljske medicine.

Za 221 osobu poslana je uputa o mjerama, jedna je izložena prilikom okupljanja, šest u odgojno - obrazovnim ustanovama, dok je jedna izložena u zdravstvenoj ustanovi.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno su smještene dvije osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je sedam korisnika i dva nezdravstvena djelatnika.

Jučer nije bilo cijepljenja na mjestima za masovno cijepljenje Grada Zagreba.

Najčitaniji članci