Obavijesti

News

Komentari 138

Novinarki prijeti da će joj glavu odsjeći, policija kaže: Samo to?

Novinarki prijeti da će joj glavu odsjeći, policija kaže: Samo to?
1

SKANDAL U BIH Vanja Stokić, urednica portala eTrafika.net, objavila je fotografiju s dvojicom migranata. Dobila je prijetnje smrću koje je odmah išla prijaviti, ali u policiji su joj rekli da dođe za tri dana

VIDEO

Go*na nam na grbaču navaljujete, teraj to iz države. Sutra da ga vidim na mojoj djedovini, kako šeće kroz stoljetnu šumu... Svima bih odsjekao glave, ne samo njima, nego i vama dušebriznicima što dočekujete ta go*na paravojna, napisao je na Facebooku Goran Živanović iz Bratunca u BiH.

Povod gnjusnom i prijetećem ispadu bila je fotografija na kojoj je novinarka i urednica portala eTrafika.net Vanja Stokić s dvojicom migranata.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog migranata sve više govora mržnje na društvenim mrežama

Pokretanje videa...

01:58

Policija: Samo to? Dođite za dva dana

Prijetnju je shvatila ozbiljno i isti je dan otišla u policijsku postaju u Banja Luku prijaviti slučaj. To je bilo u petak. No u policiji to nisu shvatili previše ozbiljno. Rekli su joj da dođe u - ponedjeljak?!

- Policajka koja je bila dežurna, nakon svega što sam joj ispričala, rekla mi je: 'Samo to'? Onda je nazvala inspektora i rekla mi je da dođem u ponedjeljak, da će me tada primiti inspektor koji se inače ne bavim time, ali da će slučaj nekome proslijediti. Ne osjećam se sigurno, bojim se, a oni bi čekali dva dana da mi uzmu izjavu - ispričala je novinarka.

S dvojicom migranata slikala se u Bihaću, dok je radila priču.

Banja Luka: Novinarka Vanja Stokić dobila prijetnje smrću zbog fotogarfije s migrantima

Morali smo objaviti njegovo ime i fotografiju

Obzirom na inertnost i neshvatljivu nezainteresiranost policije, portal eTrafika.net objavio je cijeli slučaj uz fotografiju čovjeka koji je prijetio urednici i novinarki. No ohrabren izostankom bilo kakve reakcije policije, muškarac je nastavio uznemiravati novinarku i njezine prijatelje.

- Objava njegovog imena i fotografije nosila je novu opasnost, ali to smo morali učiniti kako bi me koliko, toliko zaštitili. No on je nastavio s prijetnjama, čak mi je i poslao broj telefona da proslijedim policiji da ga lakše pronađu - ispričala je Vanja Stokić.

Nakon što je portal na kojem radi objavio cijelu priču o prijetnjama smrću novinarki i neaktivnosti policije, javilo se i udruženje novinara u BiH koje je od MUP-a i policije zahtijevalo hitnu reakciju i sankcioniranje policajaca koji nisu odmah otvorili slučaj.

Banja Luka: Novinarka Vanja Stokić dobila prijetnje smrću zbog fotogarfije s migrantima

Iz policije su zvali i rekli da je priveden

Nakon toga sve je odjedanput policiji postalo zanimljivo.

- Iz policije su me zvali u nedjelju ujutro da dam izjavu. Rekli su mi da su ga priveli sinoć iza ponoći. Ali ne znam jesu li ga zadržali. Sad netko s njegovog profila briše komentare koje je pisao - rekla je novinarka Vanja i dodala da je poražavajuće što su se u slučaj morali uključiti mediji i javnost kako bi policija reagirala.

- Što je s ljudima koji nemaju pristup medijima i koji nemaju čitavu mrežu ljudi oko sobe? Moja je sreća što imam, ali što rade oni nemaju nikoga, a doživljavaju iste ili još gore stvari? - pita se novinarka.

Banja Luka: Novinarka Vanja Stokić dobila prijetnje smrću zbog fotogarfije s migrantima

Udruženje novinara u BiH o neprofesionalnom postupanju policije u ovom slučaju obavijestit će Europsku federaciju novinara i sve druge međunarodne institucije te traže da policija jednako postupa kod prijetnji javnim osobama kao i novinarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa