Obavijesti

News

Komentari 0

Novosti s istim naslovom; Josipović: To je neukusno

Novosti s istim naslovom; Josipović: To je neukusno
3

Redakcija lista se ispričala i objavila 'poboljšano izdanje za Čička i sve one koji nisu shvatili' sa istom slikom i naslovom. Kažu da im se kritikama zakidaju slobode

VIDEO

Redakcija srpskog tjednika Novosti ispričala se zbog sporne naslovnice s MIG-ovima i naslovom 'Obadva, obadva su pala', no unatoč tome i prijetnjama smrću koje su upućene u redakciju, provokacija se nastavila. 

Većina i manjine moraju paziti da ne povrijede ove druge, kaže predsjednik

Novine su, naime, opet izašle sa gotovo identičnom naslovnicom. Ovoga puta iznad naslova piše 'Za Čička i sve one koji nisu shvatili' što se odnosi na predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička koji je kritizirao naslovnicu, a ispod naslova stoji 'Drugo, poboljšano izdanje'. 


- Ne mislim da je izraz 'Obadva, obadva su pala' neka sveta sintagma koju nitko, osim u posebnim prilikama, ne bi smio reći. Također ne mislim da tu sintagmu ne bi smjeli govoriti Srbi, inače nismo u slobodnom društvu - rekao je glavni urednik Novosti Rade Dragojević, a prenosi HTV. 

Novinari Novosti morali su zbog prijetnji tražiti policijsku zaštitu, a Dragojević kaže kako se ispričao na zahtjev predsjednika Savjeta za nacionalne manjine Aleksandra Tolnauera. Iz Savjeta upozoravaju da se slični postupci hrvatskih medija ne kritiziraju ovako oštro. 

Ivo Josipović naslovnicu je ocijenio neukusnom i dodao da očekuje rezultate istrage zašto su MORH-ovi avioni pali. Na svom Facebook profilu napisao je:


- Puno je truda uloženo popravljanje odnosa Hrvata i Srba i u to da svi građani, bez obzira na nacionalnost, uživaju sva prava i slobode. To je prevažan interes Hrvatske. Neoprezan tekst ili naslovnica, može ga ugroziti. Većina (Hrvati) treba paziti da ne povrijede svoje sugrađane Srbe, ali i manjina (Srbi) moraju činiti.

HND se pak slaže s redakcijom Novosti i smatra da je priopćenjima MORH-a i Glavnog stožera ugrožena sloboda medija. Iz redakcije su rekli da će za ostvarivanje prijetnji koje im cijeli dan pristižu smatrati odgovornima Branka Vukelića, Josipa Lucića i Čička.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu