Obavijesti

News

Komentari 8

Nudi 52 milijuna kuna za cipelu bačenu na G. Busha

Nudi 52 milijuna kuna za cipelu bačenu na G. Busha
10

Novinara koji je Busha gađao cipelama i nazvao ga psetom pretukle su iračke službe, tvrdi njegov brat. Slomili su mu ruku i rebra te ozlijedili oko

VIDEO

Iračkom novinaru koji je bacio cipele na američkog predsjednika Georgea W. Busha slomljene su ruka i rebra i ozlijeđeno oko i noga, rekao je u utorak njegov brat.
- Prema informacijama agenata sigurnosti, Muntazera al-Zaidija Iračani drže u 'zelenoj zoni', a istukle su ga iračke službe sigurnosti. Drže ga službe Mufaka al-Roubaiea, iračkog savjetnika za državnu sigurnost - rekao je njegov brat Durgham (32). Na konferenciji za novinare u nedjelju navečer Muntazer al-Zaidi, novinar televizije al-Bagdadia, bacio je cipele na američkog predsjednika Busha i nazvao ga psetom. Iračke službe sigurnosti odmah su ga uhitile.

NUDE MU ODVJETNIKE, NOVAC I MEDALJE
Anonimni saudijski biznismen ponudio je u utorak nevjerojatnih 10 milijuna dolara (52,5 milijuna kuna) za samo jednu cipelu koju je Muntazer bacio na Busha. Nije poznato gdje su završile cipele broja 45, ali se pretpostavlja da ih je policija zaplijenila. Ukoliko novinar bude oslobođen krivnje, imat će pravo tražiti da mu ih vrate. Iako al-Zaidi prijeti sedam godina zatvora zbog napada na lidera strane države, ipak ima nade za njega jer se već 200-tinjak odvjetnika ponudilo da ga zastupa. Kći libijskog predsjednika Moammara Kadafija odlučila je novinara nagraditi odličjem za hrabrost.

CHAVEZ: TO JE BILA HRABROST
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez ocijenio je jako hrabrim potez novinara koji je cipelama gađao Busha. Chavez, koji također ne bira riječi govoreći o američkom kolegi, rekao je da mu je ipak drago što cipele nisu pogodile metu. Iskrenost njegovih riječi možda dovodi u pitanje široki osmjeh kojim je komentirao cijeli događaj, kao i to što su snimku s tiskovne konferencije u Bagdadu i Bushevo vješto izbjegavanje letećih cipela javno prikazali na sjednici Chavezove vlade.
- Ne potičem bacanje cipela ni na koga, ali stvarno, kakva je to hrabrost! - rekao je Chavez, koji je Busha gađao samo verbalno, nazivajući ga magarcem, pijandurom i sotonom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...