Obavijesti

News

Komentari 4

Mario Habek: 'Na kibidabi ne odgovaram, vidjet ću...'

Mario Habek: 'Na kibidabi ne odgovaram, vidjet ću...'
1

Nakon što je objavio da odlazi iz SDP-a, saborski zastupnik Mario Habek u Saboru je kao razloge naveo nezadovoljstvo odnosima unutar stranke

VIDEO

Nakon što je objavio da odlazi iz SDP-a, saborski zastupnik Mario Habek u Saboru je kao razloge naveo nezadovoljstvo odnosima unutar stranke.

- U stranci vlada jedna loša atmosfera, nezadovoljstvo, ne poštuju se kolege. Na kraju vodstvo županijske organizacije, koju ne priznajem, pokrenulo je postupak mog isključenja iz moje sada već bivše stranke i to su sve razlozi koji su me naveli na ovaj potez- kazao je. 

Smatra kako je ovo najbolje za stranku, ali i za njega. Poručio je kako će u Saboru djelovati kao nezavisni zastupnik, a na pitanje hoće li podržavati prijedloge vladajuće većine odgovara: 

- Svi zakonski prijedlozi koji će biti za dobrobit građana, treće izborne jedinice i  pogotovo Varaždinske županije ja ću podržati - odgovorio je.

Bivša HNS-ovka prelazi Mikiju, sad će imati čak 10 zastupnika
Bivša HNS-ovka prelazi Mikiju, sad će imati čak 10 zastupnika

Pojavila se i priča kako je njegova neovisnog samo prijelazno razdoblje te da bi se mogao pridružiti Reformistima Radimira Čačića, a Habek je ponovio kako ne prelazi niti u jednu stranku te poručio da kod toga ostaje. Postavilo se pitanje hoće li prijeći u Klub Milana Bandića, ako ga pozove, a Habek je uzvratio:   

- Kibidabi ne odgovaram. Pokušat ću raditi kao nezavisan zastupnik. Hoću li uspjeti raditi bez kluba vidjet ću, ako ne možda ću ući u neki klub, ali o tome nekom drugom prilikom, ako do toga dođe. No, u  nikakvu stranku neću ući - poručio je Habek koji ne zna hoće li još tko od bivših stranačkih kolega slijediti njegov primjer. Na opaske svojih bivši kolega da je trebao ostati i boriti se, Habek je uzvratio kako oni imaju pravo na mišljenje uz poruku da stoji iza svoje odluke. 

"Milan Bandić troši gradski novac za političku trgovinu"
"Milan Bandić troši gradski novac za političku trgovinu"

Potpredsjednik Kluba SDP-a Predrag Matić kratko je prokomentirao potez Maria Habeka: 

- Mi volimo reći da nam je SDP sve dao. Tek kad prijeđemo u Klub Milana Bandića shvatimo da nam SDP ništa nije dao - kratko je rekao.

Žao mi je svakog člana i članice SDP-a koja u težim vremenima napušta stranku, rekao je Siniša Hajdaš Dončić (SDP) komentirajući zastupnika Maria Habeka koji je napustio SDP. 

- Ona narodna kaže 'na muci se poznaju junaci'. Mislim da još uvijek postoji dovoljno prostora da možemo u SDP-u stvari sami promijeniti. Definitivno smo u velikoj krizi vodstva, ali to ne znači da morate baciti koplje u trnje i da morate napustiti stranku, mislim da to nije dobro - kazao he. 

Hajdaš Dončić čuo se s Habekom koji će od sada biti nezavisni zastupnik, a što je donijeti budućnost, kaže, vidjet ćemo. 

Maras: 'Izgleda da premijer živi s Alisom u Zemlji čudesa'
Maras: 'Izgleda da premijer živi s Alisom u Zemlji čudesa'

- Motivi za njegov izlazak iz stranke je duboka kriza vodstva, neslaganje sa županijskom organizacijom i vodstvom SDP-a. Ali to svi znamo da smo u krizi vodstva, no, nadam se da će se prestati s izlascima iz stranke i da će ljudi shvatiti da se stvari mogu mijenjati unutar SDP-a - poručio je.

Damir Tomić (SDP) kazao je kako on nema namjeru napustiti stranku nego se boriti za bolji SDP i društvo. 

- Ne mogu se ljutiti na one koji odlaze, možda su neki izgubili nadu da se još može dogoditi nešto pozitivno. Godinama smo zajedno uspješno surađivali, no, Habek nije ni prvi ni zadnji koji je otišao, ali volio bih da je zadnji i da se stvari kod nas promijene na bolje, da postanemo prava opozicija i napravimo sve da ovu nesposobnu vlast smijenimo - rekao je. 

 

Naveo je kako Hrvatska nikada nije imala goru vlast, a svodimo se na priče o tome kako je opozicija loša. 

- Možemo gurati glavu u pijesak i možemo pričati bajke, svi smo svjedoci da stanje u stranci nije dobro, ali vjerujem da to može biti prekretnica za nešto bolje. To je vrsta katarze koja nam se mora dogoditi da postanemo ono što narod od nas očekuje, a to je ozbiljna alternativa ovoj nesposobnoj vlasti - ustvrdio je Tomić koji ne zna hoće li se Habek pridružiti većini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke