Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Obama daje 2,4 milijarde za električne automobile

Govoreći o planu za razvoj vozila na električni pogon, Obama je u Indiani rekao da će omogućiti otvaranje desetaka tisuća novih radnih mjesta

AFP
Foto: AFP
1 komentara

Američki predsjednik Barack Obama iznio je u srijedu plan za razvoj automobila na električni pogon koji će poduprijeti s 2,4 milijarde dolara i odbacio je kritike na račun svog programa za gospodarski oporavak zemlje. Predsjednik je u Indiani, državi na sjeveru Sjedinjenih Država koju je gospodarska kriza osobito pogodila, iznio plan za koji ističe da će omogućiti otvaranje desetaka tisuća radnih mjesta.
- Odavno ne ulažemo u ovakvu vrstu inovativnih poslova, a zemlje poput Kine i Japana su ispred nas - rekao je Obama. Izjavu je dao u tvornici koja je ranije proizvodila kamp kućice, ali je zatvorena zbog recesije. Nedavno je ponovo otvorena, ali se okrenula proizvodnji hibridnih vozila. Obama je upozorio na 'dezinformacije' koje šire neki kako bi, rekao je, kritizirali njegov plan oporavka koji počinje davati rezultate i vodi američko gospodarstvo u novo, stabilnije razdoblje.
- Velik je broj onih koji žele da sve ostane po starom - dodao je Obama govoreći o svojim reformama u energetskom sektoru, zdravstvenom sustavu i gospodarstvu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message