Obavijesti

News

Komentari 1

Obama i McCain pozvali na prihvaćanje Vladinog plana

Obama i McCain pozvali na prihvaćanje Vladinog plana
5

Bush je u novom obraćanju naciji kazao da da se gospodarstvo SAD-a nalazi u kritičnom trenutku i da će posljedice biti teške ako se nešto ne učini

VIDEO

Američki predsjednik George Bush upozorio je u utorak da se američko gospodarstvo nalazi u kritičnom trenutku, te da bi neprihvaćanje plana za sanaciju financijskog sustava moglo zemlji nanijeti "bolne i trajne gospodarske štete". Bush je u obraćanju naciji istaknuo da se ne radi o izboru između vladine intervencije i djelovanja slobodnog tržišta, već o izboru između akcije i stvarnih izgleda za ekonomske tegobe milijuna Amerikanaca.

OBAMA I MCCAIN ZA PLAN SANACIJE
I predsjednički kandidati Barack Obama i John McCain pozvali su Kongres da prihvati plan sanacije. Također predložili su da savezna vlada poveća visinu osiguranih depozita, štednih pologa i bankovnih certifikata sa sadašnjih 100.000 na 250.000 dolara. Obama je poručio kako bi ta "mjera pomogla malim poduzetnicima, učinila američki bankarski sustav sigurnijim i obnovila povjerenje javnosti u financijski sustav zemlje". Taj je prijedlog dobio širu potporu među kongresnicima, i vjeruje se da bi mogao pridobiti 12 potrebnih glasova za vladin plan.



IZGUBILI DUPLO VIŠE OD PREDLOŽENOG PAKETA POMOĆI
Bush, čiji su republikanci srušili prijedlog zakona, u utorak je kazao kako razumije da je to "teško glasovanje za članove Kongresa", upozorivši ih da će posljedice biti sve teže ako se ništa ne učini. Za primjer je naveo "dramatičan pad dionica na burzi" u ponedjeljak u kojem je izgubljeno 1,3 bilijuna dolara vrijednosti, gotovo duplo više od predloženog paketa pomoći.
- Taj će pad dionica imati "izravni učinak na mirovine, mirovinske fondove i ušteđevine milijuna naših građana - rekao je Bush.
Također je naglasio da nestranački Kongresni ured za proračun i Ured za upravljanje i proračun, procjenjuju da će zakon u konačnici porezne obveznike stajati daleko manje od 700 milijardi dolara, jer će Vlada otkupiti, a kasnije prodati, nelikvidnu imovinu banaka, kada još naraste vrijednost, te vratiti dobar dio uloženih sredstava.

PREDSJEDNIČKI KANDIDATI PRED IZAZOVOM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.