Obavijesti

News

Komentari 154

Obama naciji: Tko nam prijeti, taj neće naći sigurno utočište

Obama naciji: Tko nam prijeti, taj neće naći sigurno utočište
6

Barack Obama najavio je kako će SAD proširiti vojnu kampanju i zračne napade protiv Islamske države u Iraku, te po prvi puta gađati ciljeve džihadista u Siriji

VIDEO

Američki predsjednik Barack Obama najavio je kako će Sjedinjene Američke Države proširiti vojnu kampanju i zračne napade protiv Islamske države u Iraku, te po prvi puta gađati ciljeve džihadista u Siriji, prenosi CNN .

Obama je u svom obraćanju naciji u srijedu rekao kako će SAD predvoditi međunarodnu koaliciju kojoj je cilj oslabiti, a zatim i uništiti Islamsku državu. U vojnoj kampanji neće biti uključene američke kopnene trupe , već će SAD djelovati u suradnji sa zapadnih saveznicima i arapskim državama, rekao je Obama.

VIDEO

Obama je također govorio o mogućnosti pojačanja zračnih napada na pobunjenička uporišta duž iračke granice sa Sirijom istakavši da su saveznici u Europi, na Bliskom istoku i drugdje spremni pridružiti se antiterorističkoj kampanji.

- Naši ciljevi su jasni: degradirat ćemo i na kraju uništiti ISIS koristeći opsežnu i održivu antiterorističku kampanju. Ključni princip moje vladine je : "Onaj tko zaprijeti Americi, neće naći sigurno utočište" - poručio je odlučno Obama.

U tom pogledu, Sjedinjene Države će poslati dodatnih 475 vojnih savjetnika u Irak kako bi pružili podršku iračkim i kurdskim snagama, rekao je američki predsjednik. Koalicija predvođena SAD-om napravit će strategiju za zaustavljanje priljeva stranih boraca za Islamsku državu, dok će u isto vrijeme pojačati humanitarnu pomoć raseljenima.

Podrška Saudijske Arabije

Obama je pozvao Kongres da odobri program za obuku i naoružavanje pobunjenika u Siriji koji se bore protiv grupe Islamska država i sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Saudijska Arabija, ključni američki saveznik na Bliskom istoku, ponudila je da bude domaćin misije obuke, kako bi potaknula druge zemlje da se pridruže borbi SAD-a protiv militanata ISIS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 154

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija