Obavijesti

News

Komentari 43

Obama suznih očiju: Srca su nam slomljena od ove strahote

Obama suznih očiju: Srca su nam slomljena od ove strahote
3

Pružimo ruke onima kojima su sad potrebne, podsjetimo te nesretne ljude da smo tu za njih, rekao je prvi čovjek SAD-a tijekom vrlo emotivnog obraćanja novinarima

VIDEO

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama održao je emotivan govor u Bijeloj kući ispred novinara na izvanrednoj konferenciji priređenoj nakon što je doznao za stravičnu tragediju u Newtonu.

Obama je više puta brisao suzne oči, ali i zastajkivao između rečenica da dođe do zraka.

- Pretrpjeli smo previše ovakvih tragedija proteklih godina. I svaki put kada bih doznao za ovakve užase reagirao bih kao roditelj, a ne kao predsjednik SAD-a. Tako ću i sada.

- Danas su stradala divna mala djeca ispred kojih je bio čitav život. Rođendani, mature, vjenčanja, roditeljstvo. Stradali su i profesori, ljudi koji su posvetili svoje živote tome da sva ta djeca jednoga dana ispune svoje snove.

- Slomljenih smo srca zbog obitelji svih stradalih, ali i zbog roditelja preživjelih jer su njihovoj djeci prerano oduzeli nevinost - rekao je.

Obama se potom prisjetio brojnih sličnih tragedija koje su zadesile SAD-a proteklih godina, pa najavio da će bez obzira na politiku s kolegama poduzeti nešto da se takvi užasi ubuduće spriječe.

- Večeras ćemo moja supruga Michelle i ja zagrliti svoju djecu čvršće no inače i reći jedni drugima koliko se volimo. Na žalost, večeras je Connecticutu puno obitelji koje  to neće moći i u ovim teškim trenucima nas trebaju. Zato ću učiniti sve što je u mojoj moći da pomognem kao predsjednik države.

- Pružimo naše ruke onima kojima su sada najviše potrebne, podsjetimo te nesretne ljude da smo tu za njih, da ćemo moliti uz njih i da će njihovi voljeni živjeti i u našim sjećanjima - istaknuo je na kraju govora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.