Obavijesti

News

Komentari 0

Obamin otac bio je ruski špijun koji je zagovarao komunizam?

Obamin otac bio je ruski špijun koji je zagovarao komunizam?
2

Redatelj dokumentarca o Obami govori kako je dvije godine skupljao dokaze i da je Obamina priča o ocu koji se iz Kenije došao školovati u SAD - tek bajka za djecu

VIDEO

Sve negativne priče o svojoj prošlosti Barack Obama je uspješno prebrodio uoči predsjedničkih izbora 2008. na kojima je slavio ispred Johna McCaina. No, četiri godine kasnije, uoči novih izbora, na površinu naglo izviru neki novi, još nepoznati detalji predsjednikove prošlosti. 

Prvo je u svibnju milijarder  Donald Trump, (koji zagovara pobjedu Mitta Romneyja)  pokušao javnost nanovo zainteresirati za Obamin rodni list i njegovo mjesto rođenja. Trump je tada dao intervju u kojem je ponovo rekao da i dalje sumnja da je Obama rođen u SAD-u, unatoč činjenici da je prošle godine Bijela kuća u javnost dala Obamin rodni list u kojem se jasno navode Hawaii kao mjesto rođenja. Iako je Trump tada uspio malo podići prašinu,  Obama je i tu prepreku uspješno 'preskočio'. 

I onda, u rujnu, New York Post objavljuje oglas da počinje prodaja dokumentarnog filma 'Snovi o mom stvarnom ocu'. Redatelj i scenarist Joel Gilbert u filmu navodi da je Obamin pravi otac Frank Marshall Davis, lider komunističke partije Amerike i  - špijun bivšeg sovjetskog saveza. 

'Obama je sa svega 10 godina počeo učiti o marksizmu'

Gilbert u sat i pol dugom filmu opisuje Baracka Obamu kojeg je njegov otac kada je imao samo deset godina nagovorio da počne učiti marksističke dogme. Samim time, Gilbert u filmu iznosi kako su upravo zbog toga Obamini društveni, ekonomski i ideološki stavovi formirani na komunističkim idejama koje sada, kao predsjednik, provodi u SAD-u..

 - Tijekom prve predsjedničke kampanje 2008. javnost je postavljala pitanja o Barackovoj obiteljskoj pozadini, ekonomskim razmišljanjima, temeljima njegove političke ideologije. Tada je Obama napisao autobiografiju "Snovi moga oca" nudeći različite teorije o tome što možemo očekivati nod njega. Moj film pobija predsjednikove priče i donosi provjerenu istinu - rekao je Gilbert. 

Redatelj je dvije godine skupljao dokaze

Inače, film počinje predstavljanjem 'pravog Obamina oca' Franka Marshalla Davisa, a Obamina priča o ocu iz Kenije koji je uzgajao koze pa se poželio školovati u Americi prikazuje se kao obična bajka za djecu. 

Gilbert dokaze za takvu tezu temelji na dvije godine istraživanja, brojnim fotografijama, snimkama i pokušajima da se 'popune rupe u Obaminu sjećanju iz djetinjstva.

FBI je Obaminog oca pratio punih 19 godina?

Kako Gilbert pojašnjava u svojem dokumentarcu Frank Marshall Davis (1905. – 1987.) bio je član Komunističke partije SAD-a (CPUSA), propagandist u Chicagu i na Havajima, radio je kao pisac i pjesnik. 

U filmu se tvrdi da ga je FBI pratio i držao pod istragom punih 19 godina, a navodno da o njemu imaju i izvješće na čak 600 stranica.  

Na Havaje se Frank Marshall Davis doselio 1948. godine gdje je i upoznao Obaminu majku. 

"Obamine komunističke ideje će uništiti Ameriku"

Davis je pisao kolumne za komunističke novine Honolulu Record u kojima je otvoreno prozivao američki kapitalizam za početak Drugog svjetskog rata, zagovarao preraspodjelu bogatstva, nacionalizaciju industrije, reformu zdravstva... Autor filma te ideje povezuje sa svim idejama koje i Obama zagovara i kojima će, kako tvrdi, 'uništiti Ameriku'.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu